Adaugat la: 7 Noiembrie 2012 Ora: 15:14

Evenimente din cadrul Parohiei „Sfântul Daniil Sihastrul” din Piacenza (Italia)

Evenimente din cadrul Parohiei „Sfântul Daniil Sihastrul” din Piacenza (Italia)

Dragă redacţie Apostolia, 

Aştept cu nerăbdare fiecare număr al revistei, ca să citesc despre evenimente din viaţa parohiilor noastre, prilej de a învăţa unii de la alţii cum să trăim şi să mărturisim Ortodoxia celor care au aceleaşi dificultăţi, îndoieli şi preocupări ca şi noi.

În cele ce urmează, vreau să vă relatez două evenimente din cadrul Parohiei „Sfântul Daniil Sihastrul” din Piacenza (Italia):

1. În seara zilei de 15 septembrie, corul parohiei noastre s‑a deplasat la Brescia, unde a fost organizat de către Curie şi Părintele Gheorghe Timiş de la Biserica Ortodoxă din Brescia un concert la care am fost invitaţi să reprezentăm BOR cu un recital de muzică bizantină. Aplauzele generoase ne‑au făcut să ne simţim demni de credinţa noastră şi de neamul nostru românesc.

2. Anul acesta, sărbătoarea Preacuvioasei Parascheva a fost dedicată copiilor şi tinerilor din parohie. Ştiindu‑se că Sfânta Parascheva, încă de tânără, s‑a lepădat de sine şi L‑a urmat pe Hristos şi la îndemnul Preasfinţitului Părinte Siluan, care ne aminteşte să‑i aducem pe tineri în Biserică, ne‑am gândit că este bine să le facem cunoscută copiilor şi tinerilor noştri tinereţea în Hristos a acestei fecioare sfinte. Au fost chemaţi la biserică toţi copiii botezaţi de la înfiinţarea parohiei, pentru a se împărtăşi.

După Sf. Liturghie, copiii îmbrăcaţi în costume populare, împreună cu toţi creştinii, au cântat ,,Bucură‑te, Paraschevo, mult folositoare” şi ,,Bucură‑te, bucuria noastră, acoperă‑ne pe noi de tot răul cu cinstitul tău acoperământ” (pentru românii din Ucraina şi Republica Moldova, care ţin calendarul iulian şi au sărbătorit Acoperământul Maicii Domnului). După gustarea bucatelor tradiţionale, copiii (2‑12 ani), adolescenţii (13‑17 ani) şi tinerii (18‑25 ani) au mers într‑un complex sportiv, unde au avut loc întreceri (fotbal, handbal, tenis de masă) şi jocuri interactive (obstacole, tragerea funiei şi altele pentru cei mici). Deschiderea s‑a făcut cu imnul ,,Deşteaptă‑te, române” şi arborarea tricolorului, iar la sfârşit toţi au primit dulciuri şi diplome. Zi de neuitat pentru mulţi părinţi, care şi‑au văzut copiii împărtăşindu‑se şi apoi jucându‑se împreună cu alţi copii de acelaşi neam şi credinţă cu ei.

A fost un prilej de a‑i învăţa să aibă conştiinţa comuniunii cu Dumnezeu şi aproapele.

Mulţumim pe această cale consilierilor, gospodinelor, cântăreţilor şi organizatorilor acestui eveniment atât de necesar pentru cei care vor fi Biserica de mâine, dar şi părinţilor receptivi la chemarea preotului, care au înţeles importanţa Bisericii în viaţa copiilor lor.

A consemnat preoteasa Veronica Ursachi

Evenimente din cadrul Parohiei „Sfântul Daniil Sihastrul” din Piacenza (Italia)

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni