Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 26 Iulie 2020 Ora: 15:14

Oamenii sunt chemați să creadă și să-L cunoască pe Dumnezeu

Duminică, 12 iulie, Preasfințitul Părinte Marc a slujit Sfânta Liturghie în parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Nantes, Franța. În cuvântul său de învățătură, Preasfințitul Părinte Marc a tâlcuit numeroșilor credincioși prezenți la slujbă sensurile duhovnicești ale pericopei evanghelice citite (Vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei – Matei 8, 28-34; 9, 1) și a evidențiat faptul că „demonii îl recunosc pe Hristos Domnul ca fiind Fiul lui Dumnezeu. Însă pentru noi, oamenii, acest lucru ne arată că trebuie să facem mai mult. Sfântul Sofronie de la Essex, pomenit pe 11 iulie, ne spunea că a crede în Dumnezeu este un lucru, iar a-L cunoaște pe Dumnezeu este alt lucru. „De aceea, dacă credem în Dumnezeu și această credință nu schimbă nimic în viața noastră, noi de fapt nu credem în El și nici nu-L cunoaștem. Oamenii sunt chemați să creadă și să-l cunoască pe Dumnezeu”.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Emil Ungureanu, preot coslujitor al parohiei de la Nantes, a primit hirotesia întru duhovnic. La finalul slujbei, părintele paroh Adrian Iuga a mulțumit Preasfințitului Părinte Marc pentru că a poposit în mijlocul comunității din Nantes, la câteva săptămâni de când autoritățile franceze au permis reluarea vieții liturgice în prezența credincioșilor.

Biserica parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a fost cumpărată în anul 2016 cu sprijinul credincioșilor din orașul de pe valea Loirei de la Episcopia romano-catolică din Nantes, anul acesta împlinindu-se 11 ani de slujire ortodoxă română.

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni