Adaugat la: 1 Septembrie 2009 Ora: 15:14

Lugano:doua saptamani de rugaciune, arta, sport si muzica

In duhul unitatii interortodoxe ce caracterizeaza parohia si comunitatea nostra, alcatuita din crestini ortodocsi romani, sarbi, rusi, bulgari, greci si elvetieni, am organizat, intre 1-14 iunie, mai multe manifestari cu ocazia celor doua hramuri, Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava si Sfintii Apostoli Petru si Pavel .Oaspetele de onoare, in 13 si 14, a fost Inalt Prea Sfintitul nostru Parinte Iosif Pop.

Lugano:doua saptamani de rugaciune, arta, sport si muzica

Ca o misiune si mijloc de cunoastere a Ortodoxiei, intre 1-14 , in biserica unde slujim, Madonnetta, am organizat expozitia anuala de icoane recente, scrise de iconari consacrati din Romania.

Pentru a ne cunoaste mai bine si petrece impreuna o zi de sport, muzica, dans si voie buna, in data de 13, a avut loc a treia editie a sarbatorii noastre interculturale, desfasurate intr-un splendid cadru natural. Sub un imens acoperis, in mijlocul unei paduri, langa un teren de fotbal si o sala de sport au inceput de dimineata mai multe reprize de fotbal si baschet intre cei tineri si cei mai putin tineri.

De la ora 14 pana la miezul noptii, cei peste 400 de partecipanti, intre care numerosi prieteni catolici si protestanti, au putut gusta specialitatile culinare balcanice si urmari un bogat program artistic. Ne-au incantat cu frumusetea cantecului si dansului popular, precum si cu muzica clasica: preotul si cantaretul Marius Ciprian Pop, cu fiica sa Antonia si Ceterasii de la Cluj; grupul sarb al lui Goran si Dusan Stojadinovic care au cantat cantece sarbesti si muzica italiana; grupul rus al Yuliei Sudakova Fasani impreuna cu dirijoarea corului nostru Sofia Garbarino, de etnie bulgara; violinista rusa Katia Vitali si pianistul Bepe Sanzari; grupul de dansuri populare Busuiocul, al parohiei ortodoxe romane Sfanta Cruce, Torino; grupul de dansuri populare Branko Radicevic, al tinerilor sarbi din Lugano.

Declina bucurie si implinire a manifestarilor noastre am trait-o duminica 14 iunie, cand Inalt Prea Sfintitul Parinte Iosif Pop a savarsit Sfanta Liturghie impreuna cu preotul paroh, cu parintele Marius Ciprian Pop si cu un numeros numar de crestini.

Atmosfera de “acasa” creata si de icoanele expuse in biserica, slujirea Inalt Prea Sfintitului in diverse limbi ale participantilor si bogatul cuvant de invatatura rostit ne-au umplut de bucurie si ne-au intarit pentru a fi in continuare adevarati marturisitori ai Mantuitorului Hristos si ai Ortodoxiei.
 
Pr. Paroh Mihai Mesesan
 

Lugano:doua saptamani de rugaciune, arta, sport si muzica

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni