Adaugat la: 1 Iulie 2010 Ora: 15:14

Ce este NEPSIS

Federaţia Frăţiilor NEPSIS reuneşte tinerii ortodocşi români din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale şi este alcătuită din trei ”frăţii”, organizate pe lângă Arhiepiscopia Parisului, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei şi Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei.

Ce este NEPSIS

NEPSIS s-a constituit la 13 noiembrie 1999 la iniţiativa Înalt Preasfinţitului Mitropolit Iosif. Numele NEPSIS, este un termen grecesc şi înseamnă trezie sau paza minţii. Ideea numelui asociaţiei a aparţinut Preasfinţitului Siluan, care pe-atunci era preot la Paris, responsabil cu tineretul. După cum reiese din saitul de prezentare (www.episcopia-italiei.it/nepsis), „alegerea acestui nume voia să sublinieze scopul asociaţiei: acela de a păstra aprinsă flacăra credinţei noastre sau de a trezi această credinţă printre cei tineri sau chiar cei mai puţin tineri”.

În Italia, Frăția NEPSIS este coordonată de părintele diacon Gheorghe Zavate, care a declarat că „resursele” principale pe care se mizează în dezvoltarea activităţilor constau în ataşamentul tinerilor faţă de comunităţile parohiale, entuziasmul specific vârstei şi dorinţa lor de a se implica în activităţi comune. „Ne-am dori foarte mult ca în fiecare parohie din Italia să existe comunităţi de tineri bine organizate. În multe parohii s-a şi reuşit acest lucru, tinerii demonstrând că, unindu-şi eforturile, pot fi în stare de lucruri demne de toată admiraţia, cum s-a văzut şi la Festivalul Bucuriei de anul acesta”, a spus diaconul Gheorghe Zavate, care, vorbind despre specificul lucrării cu tinerii a mai adăugat că „e nevoie de multă răbdare, de mult tact, de multă înţelegere în activităţile cu tinerii, dar, mai presus de toate, ei trebuie să-ţi simtă dragostea şi să te considere ca pe unul de-al lor. Adolescenţii din ziua de azi au un simţ al autenticului deosebit de ascuţit, nu-i seduci cu vorbe, nu le poţi intra uşor în suflet. Pe de altă parte, nu e adevărat că tinerii de azi nu mai au un simţ al valorii! Dimpotrivă! De multe ori îl depăşesc pe al adulţilor! Însă, e adevărat că unele lucruri trebuie spuse pe limba lor. Sunt şi multe greutăţi, însă ne bucurăm tot mai mult de sprijinul părinţilor parohi, care înţeleg cât de important este ca aceşti tineri să găsească în spaţiul Bisericii un loc de întâlnire şi dezvoltare spirituală, pentru că altfel, dată fiind dispersarea acestora, ar fi practic imposibil să se întâlnească unii cu alţii, să se cunoască şi să-şi înţeleagă bine identitatea.”

Ce este NEPSIS

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni