Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 21 Martie 2023 Ora: 15:14

Poarta-cuvânt a adevărului

Ceata dumnezeiască a apostolilor a fost prima dintre toți cei care L-au văzut pe Dumnezeu. Astfel, ei sunt și primii, și cei de pe urmă”.

Poarta-cuvânt a adevărului

Episcopul este rodul dumnezeirii și, fiind el însuși îndumnezeit prin har, îl ajută pe fratele său creștin în călătoria sa personală spre îndumnezeire.

„Cuvântul episcopului este cel al unui om sfânt și însuflat, a unuia care cuprinde toată cunoașterea tainică, a unui om în care întreaga ierarhie este desăvârșită și recunoscută.

„În toată nevoința susținută pentru a atinge unirea cu Dumnezeu, prin moartea și lepădarea desăvârșită a tot ceea ce se împo-trivește acestei uniri, episcopului îi este dăruită puterea de nestrămutat de a crea după chipul lui Dumnezeu.”

Astfel, episcopul, ca rod al curățirii și al luminării, este omul însuflat de Dumnezeu, acel om care a atins desăvârșirea și care este povățuit de Dumnezeu Însuși. El este poarta-cuvânt a adevărului și cel care șade în locul lui Hristos.

Nu putem să ne abținem să cităm acest fragment caracteristic în care Sfântul Dionisie spune că „dumnezeieștile raze ale harului sunt dăruite celora care se aseamănă cel mai mult lui Dumnezeu, celor mai potriviți spre propovăduirea și împărtășirea luminii”. 

Mitropolitul Ierotei al Nafpaktului, Psihoterapia ortodoxă – Știința terapeutică a Părinților Bisericii

 

Poarta-cuvânt a adevărului

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni