Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 18 Iulie 2016 Ora: 15:14

O nouă biserică cumpărată pentru românii din Nantes

Ziua de 17 mai 2016 va rămâne o dată ce marchează o piatră de temelie în de­venirea duhovnicească a comunităţii ortodoxe române din Nantes. Cu bine­cuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif, părintele Adrian Iuga a semnat actul de cumpărare a Capelei Notre Dame des Victoiresdin periferia oraşului Nantes, în comuna Vertou. Noua adresă a locaşului de cult este: 85, route de Nantes, Vertou, 44120.

Din luna iunie se slujeşte în noua locaţie.

Dar să vedem cum s-au derulat evenimentele întrucât pronia lui Dumnezeu pururi lucrează. Încă din anul 2012, parohia a demarat căutări pentru găsirea unui locaş de cult; două încercări de cumpărare s-au ratat din lipsa fondurilor.

Cu un termen limită, iulie 2016, dată până la care comuni­tatea mai putea sluji în vechea locaţie, în toamna anului 2015 s-au reluat căutările. De prazni­cul Înălţării Sfintei Cruci s-a gă­sit o basilică bizantină de secol XIX, dar al cărei cost era de 899000 euro. Cu nădejde că Dumnezeu vrea să vadă dorinţa noastră, am început negocierile.

Însă, prin pronia Domnului, în data de 10 noiembrie 2015, Arhiepiscopia Catolică propune spre cumpărare comunităţii româneşti Capela Notre Dame des Victoires,care este bine deservită de mijloacele de transport în co­mun ale oraşului Nantes, afân- du-se la doar 6 km distanţă de centrul oraşului.

În 10 decembrie se votează cumpărarea Bisericii de către Adunarea Extraordinară a Asociaţiei cu preţul negociat de 110000 euro plus taxele notariale, taxe ce se ridică la 9100 de euro.

Urma ca parohia să strângă într-un timp foarte scurt suma de 64100 de euro. Cu ajutorul câtorva parohii, al credincioşilor din parohie, dar şi al celor din România, la data de 17 mai parohia a putut achita suma necesară pentru prima tranşă. Cea de a doua tranşă va fi plătită până în 17 mai 2017. Pentru realizarea acestui deziderat, pa­rohia a luat decizia ca fiecare donator să fie trecut în rândul ctitorilor urmând exem­plul din Faptele Apostolilor când comunităţile creştine se ajutau între ele. Preţuind jertfa fiecăruia această biserică va fi prinosul creştinilor, în situaţia actuală chiar şi neortodocsi, deoarece câţiva catolici sensibili la nevoile parohiei au făcut donaţii pentru ca noi, comunitatea ortodoxă, să avem propriul nostru locaş de cult.

Acum parohia se pregăteşte de lucrările de renovare pe care trebuie să le întreprindă în noul locaş de cult. Se va crea un grup sanitar, două săli pentru cateheza copiiilor şi adulţilor, iar cea mai mare parte a lucrărilor vor fi consacrate înlocuirii pietrei din jurul gea­murilor, dublarea geamurilor, curăţarea pereţilor de vechea tencuială, dar şi pregătirea noii tencuieli care să fie suport pentru pictura ce va urma să fie făcută. Până în luna octombrie va fi realizată şi încălzirea centrală deoarece biserica nu a fost niciodată încălzită.

Pentru aceste lucrări cerem ajutorul tuturor celor care sunt în măsură să o facă. Parohia are dreptul de a exonera de impozit pe donatori. Facem acest apel cu convin­gerea în cuvântul Mântuitorului: „Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a bi­nevoit să vă dea vouă împărăţia” (Lc 12, 32), împărăţie ce nădăjduim să o câştigăm prin toate cele întreprinse, atât prin lucrarea gospodărească, dar mai ales prin slujirea Tainelor în noua Biserică.

Orice donaţie poate fi făcută fie prin CEC la adresa:
Iuga Adrian, Lieu dit: Le Plessis, 44470, Mauves sur Loire, iar CEC ul să fie scris pentru: Ass. Sts. Pierre et Paul.

Ori prin virament direct în contul asociaţiei menţionând fie prin e-mail fie prin cu­rier adresa donatorului cât şi numele şi suma pentru a primi mai apoi „Regu Fiscal”.

Mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături şi ne vor fi şi pe viitor, pentru spri­jinul oferit, sfaturile şi sprijinul duhovnicesc atât de important în astfel de situaţii.

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni