Vizita pastorală în Sudul Italiei

publicat in Din viaţa parohiilor pe 10 Decembrie 2012, 05:44

În zilele de 07 decembrie – 09 decembrie 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a efectuat o vizită pastorală în Protopopiatul Misionar Sicilia. hookup app nederland | how long to find someone online dating | https://apostolia.eu/index.php/leo-man-dating-virgo-woman/ | https://apostolia.eu/index.php/who-is-denise-richards-dating-now/ | uk muslim dating sites

Pe data de 08 decembrie a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia Sfânta Muceniță Filofteia de la Curtea de Argeș, din Canicatti, păstorită de Preacucenicul Părinte Pavel Matyas.

Înainte de Sfânta Liturghie, Preasfințitul Siluan a săvârșit slujba de sfințire a bisericii. La acest moment de sărbătoare a participat reprezentantul Eminenței Sale Mons. Francesco Montenegro, arhiepiscopul catolic de Agrigento, Doamna Carmen Liliana Iacob, Consulul României la Catania, Domnul Vincenzo Corbo, primarul orașului Canicatti, și alte autorități civile și religioase române și italiene.

În după-amiaza aceleiași zile, tot la Canicatti, Preasfințitul Siluan a avut o întâlnire cu preotesele din Protopopiatele misionare Sicilia și Calabria.

Vizita pastorală a Preasfințitului Siluan a continuat în seara zilei de 8 decembrie, la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din Enna, păstorită de Preacucernicul Părinte Dănuț Băcăuanu, unde a săvârșit slujba de Te‑Deum, de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite, în prezența Excelenței Sale Michelle Pennisi, episcopul catolic de Enna, prin bunăvoința căruia s‑a obținut biserica pentru slujire.

Duminică, 09 decembrie 2012, Preasfințitul Părinte Siluan a slujit la Parohia Sfântul Ierarh Leon al Cataniei din Alcamo, păstorită de Preacucernicul Părinte Ciprian Munteanu.