Adaugat la: 1 Septembrie 2012 Ora: 15:14

Noi apariții editoriale în cadrul Episcopiei Italiei

Noi apariții editoriale în cadrul Episcopiei Italiei

CĂRTICICA DE RUGĂCIUNI

Cărticica de rugăciuni editată de Episcopia Italiei, în anul 2012, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, întregește colecția de broșuri cu hrană spirituală, sugestiv numită Merinde pentru suflet, fiind la al șaselea număr de data aceasta sub formă de supliment. 

În cele numai 24 de pagini ale ei, format de buzunar, Cărticica de rugăciuni se propune o alcătuire cu cele mai importante rugăciuni necesare în viața de zi cu zi a creștinului ortodox, alese și extrase cu grijă din tezaurul de rugăciuni al Bisericii. Astfel, aceasta, pe lângă rugăciunile dimineții, rânduiala rugăciunii înainte și după masă și rugăciunile de seară, care constituie rânduiala zilnică creștinească, cuprinde și alte câteva rugăciuni care se vor citi la nevoie, precum rugăciunea la vreme de călătorie, rugăciunea șoferului, a celui bolnav, sau la necazuri și supărări și nu în ultimul rând rugăciunea pentru găsirea unui loc de muncă. Cele trei rugăciuni legate de primirea Sfintei Împărtășanii, două înainte și una de mulțumire, încheie această mică cărticică de rugăciuni pe care o recomandăm tuturor creștinilor pelerini pe aceste ținuturi binecuvântate ale Italiei.

CUVINTE DE FOLOS ȘI RUGĂCIUNI PENTRU BOLNAVI

Culegerea de cuvinte de folos și de rugăciuni pentru bolnavi, îngrijită de PC Pr. Consilier Ilie Ursachi, coordonatorul Departamentului pentru Spitale din cadrul Sectorului Social al Episcopiei noastre, se înscrie în cadrul manifestărilor pastorale și catehetice prilejuite de Anul Omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor – 2012.

Chiar dacă medicina a ajuns la performanțe tehnice foarte înalte, experiența de veacuri a Bisericii ne propune cuvinte de îndemn și de lămurire duhovnicească și rugăciuni care să vină în ajutorul celui aflat în suferință trupească și/sau sufletească, pentru a‑l călăuzi în aflarea unui sens și mai ales a unui folos din încercarea prin care trece. Totodată, aceste cuvinte și rugăciuni pot fi de un real folos celor care au în familie sau care îngrijesc bolnavi, în prețioasa și, uneori, dificila sarcină pe care o au în a‑i asista și sluji pe cei aflați în suferință.

Domnul Hristos, Tămăduitorul sufletelor și al trupurilor, să dea folos tuturor celor care vor citi cuvintele și rugăciunile adunate în această broșură!
 

Noi apariții editoriale în cadrul Episcopiei Italiei

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni