Adaugat la: 14 Aprilie 2012 Ora: 15:14

Mănăstire ortodoxă la Seminario de Verano Spania

În curând îşi va deschide porţile cea de‑a doua mănăstire ortodoxă din Spania, după cea de la reşedinţa episcopală din Villalbilla, Madrid.

Mănăstire ortodoxă la Seminario de Verano Spania

În data de 23 martie a.c., Preasfinţitul Părinte Timotei a preluat în mod oficial proprietatea cedată în folosinţă Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei de către Biserica Catolică, pe o perioadă de 25 ani, cu posibilitatea de a fi prelungită. Este vorba despre ceea ce a fost un seminar de vară al Episcopiei de Lleida, Seminario de Verano, care a încetat să funcţioneze în urmă cu cinci ani.

Pe lângă destinaţia de mănăstire, episcopia va găzdui acolo tabere de vară, simpozioane, activităţi ale preoţilor parohi şi familiilor lor, reuniuni ale tinerilor, conferinţe pastorale şi alte manifestări religioase, culturale, social‑educative sau recreative. Seminarul  a fost construit pe două laturi, având zeci de camere, săli de mese, sală de conferinţe, biserică, precum şi dependinţe şi spaţii incluse, amenajate corespunzător pentru activităţi recreative.

În curând va demara procesul de reabilitare a imobilelor de la Vilaller, urmând ca în cel mai scurt timp spaţiul să devină funcţional, şi noua obşte să se poată instala.

Cedarea dreptului de folosinţă asupra seminarului de Verano Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei dovedeşte, o dată în plus, bunele relaţii închegate în Spania între Biserica Ortodoxă Română şi reprezentanţii Bisericii Catolice, datorită cărora mulţi dintre preoţii români au la dispoziţie biserici sau capele catolice pentru săvârşirea sfintelor slujbe.

Mănăstire ortodoxă la Seminario de Verano Spania

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni