Adaugat la: 10 Noiembrie 2011 Ora: 15:14

TREI ANI DE SLUJIRE LA PAROHIA SANREMO

TREI ANI DE SLUJIRE LA PAROHIA SANREMO

Duminică, 16 octombrie, cu ocazia aniversării a trei ani de la prima Sfântă Liturghie în limba română, parohia Sanremo a organizat un eveniment ce a reunit marea majoritate a românilor care locuiesc în zonă. În fiecare toamnă cu această ocazie se slujeşte Sfânta Liturghie festivă cu rugăciuni de mulţumire, urmată de un moment cultural intitulat „Nu uita că eşti român”, în cadrul căruia, pe lângă expoziţia de artă populară şi religioasă, are loc o masă cu bucate tradiţionale şi apoi un program de muzică şi dansuri populare româneşti.

Evenimentul este apreciat nu doar de comunitate, cât mai ales de localnici, participând an de an şi autorităţile locale şi reprezentanţii cultelor religioase din zonă. Reunind peste 500 de participanţi, evenimentul a fost socotit de părintele Mihai A. Claudiu şi de toţi organizatorii un adevărat succes în ceea ce priveşte prezentarea unei comunităţi, a propriei culturi şi a obiceiurilor tradiţionale în faţa localnicilor şi mai ales faţă de ea însăşi. Punţile astfel create deschid o perspectivă concretă în demersul de integrare social‑culturală, precum şi religioasă, pe fondul recentei recunoaşteri oficiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

 La Sanremo, astăzi, comunitatea noastră este mândră că şi‑a câştigat bunul renume, iar localnicii şi autorităţile se arată încrezători pentru bunul început ce l‑a adus deschiderea Parohiei Ortodoxe Române a Sf. Chiril şi Metodiu. Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru toate şi LA MULŢI ANI!

TREI ANI DE SLUJIRE LA PAROHIA SANREMO

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni