Parohia Sfinţii Gheorghe şi Mavrichie a împlinit 10 ani (Protopopiatul Elveţiei)

publicat in Din viaţa parohiilor pe 1 Octombrie 2010, 13:21

Duminică, 12 septembrie, am avut bucuria să prăznuim a zecea aniversare a parohiei noastre. Cu acest prilej l-am avut oaspete pe Preasfințitul Marc, care a slujit Sfânta Liturghie Arhierească împreună cu părintele nostru paroh, duminică, la ora 10h00, în capela Sfânta Agnès din Sion. În timpul Sfintei Liturghii Arhiereşti Preasfinţitul Marc l-a botezat pe Benjamin Dionysios, fiul lui Gaëlle şi al lui Cédric Moos şi nepotul preotesei Marianne şi al părintelui Daniel.

Sfânta Liturghie a fost urmată de o agapă, ocazie pentru toţi participanţii la această mare sărbătoare să depene împreună amintiri dragi şi să împărtăşească bucurii şi necazuri. Ei au avut ocazia să stea de vorbă cu episcopul nostru şi să îi vorbească în particular.

Cu această ocazie cei doi iconografi ai parohiei noastre au oferit bisericii două icoane: preoteasa Marianne a pictat icoana Înălţării Sfintei Cruci, dată la care a fost dată Gramata de înființare a parohiei, iar Gaëlle a pictat icoana Sfintei Ecaterina din Alexandria, patroana Valais-ului. Aceste două icoane au fost sfinţite în timpul Sfintei Liturghii Arhiereşti şi scoase apoi în mijlocul credincioşilor spre închinare.

Aniversarea celor 10 ani ai parohiei noastre a fost întâi de toate o ocazie pentru noi să-I mulţumim lui Dumnezeu. La sfârşitul Sfintei Liturghii Arhiereşti părintele nostru paroh a mulţumit Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos pentru toate darurile şi binecuvântările primite în timpul acestui deceniu. I-a mulţumit, de asemenea, Preasfinţitului Marc pentru cele patru vizite arhiereşti pe care le-a făcut în ultimii 10 ani şi pentru marea sa disponibilitate faţă de credincioşi, care au găsit în Preasfinția Sa un părinte în faţa căruia îşi pot deschide inima şi spune necazurile şi de la care primesc harul lui Dumnezeu aducător de bucurie şi de speranţă. La rândul său, Preasfinţitul Marc a mulţumit Institutului Sfânta Agnès pentru primirea credincioşilor ortodocşi în capela Sfânta Agnès. Părintele Daniel a mulţumit tuturor credincioşilor, în mod special lui Céline, dar şi soţiei sale, preoteasa Marianne, şi copiilor, pentru angajamentul şi sprijinul pe care i l-au acordat în toţi aceşti ani.

Această frumoasă aniversare i-a avut drept patroni pe Sfinţii noştri protectori, Gheorghe şi Mauriţiu, cărora le mulţumim pentru ajutorul şi rugăciunile lor. Am avut un gând de pomenire şi pentru toţi cei adormiţi din neamurile noastre. Iar celor care nu au putut să vină la aniversare le spunem că au fost alături de noi în inimile şi în rugăciunile noastre.


La mulţi ani tuturor!

Părintele Daniel Schmi, preot paroh