Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 22 Decembrie 2020 Ora: 15:14

Biserica comunității române din Japonia, închinată Sf. Mare Mucenic Gheorghe, a fost sfințită

Marți, 3 Noiembrie 2020, la prăznuirea aducerii moaștelor Sfântului Mare Mucenic Gheorghe în Lida, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Arhiepiscopul Europei Occidentale și Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Daniel, Arhiepiscop de Tokyo și Mitropolitul Bisericii Autonome a Japoniei, înconjurați un sobor de preoți și diaconi, au târnosit biserica comunității românești din Japonia cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. 

Sfințirea bisericii a marcat finalizarea lucrărilor de restaurare și înfrumusețare desfășurate în decursul ultimilor ani. Totodată, acest eveniment vine și ca o încununare a eforturilor desfășurate de comunitate și de consiliul parohial pentru obținerea statutului de instituție juridică religioasă din partea guvernului nipon. Recunoașterea personalitatii juridice s‑a făcut în luna august a acestui an.

Scurt istoric al Ortodoxiei în Japonia

Sfântul Nicolae al Japoniei (cu numele de botez Ivan Dimitrievich Kasatkin) a dus Ortodoxia în Japonia în secolul al XIX‑lea. În afară de câteva călătorii scurte, Sfântul Nicolae a rămas în Japonia chiar şi în timpul războiului ruso‑japonez (1904‑1905) şi a răspândit Ortodoxia în toată ţara, fiind hirotonit drept primul episcop al Bisericii Ortodoxe a Japoniei. Sfântul Nicolae a fondat Catedrala din Tokyo, în districtul Kanda, şi a petrecut peste jumătate de secol acolo; de aici numirea de Nikorai‑Do dată de credincioşii Catedralei Învierii Domnului din Tokyo.

Un rol important în misiunea ortodoxă pe pământ nipon l‑a avut arhimandritul român Anatolie Tihai.

Ieromonahul Anatolie a ajuns în Japonia în decembrie 1871, în timp ce activităţile Părintelui Nicolae erau concentrate în zona Hakodate, din Insula Hokkaidō. A fost paroh al bisericii ortodoxe şi superior al Centrului Misionar din Hakodate (1872‑1878), profesor al Seminarului Teologic Ortodox din Japonia (Surugadai Kanda, Tokio), întemeietor al bisericii din Osaka (1878), conducător al Misiunii Ortodoxe Ruse în Japonia (1879‑1881), profesor şi director al Şcolii de catiheţi din Osaka (1882‑1889). În 1880, Cuviosul Anatolie a fost ridicat la rangul de arhimandrit. La sfârşitul anilor 1880, sănătatea sa a început să se înrăutăţească, iar în vara anului 1890 s‑a întors în Rusia, unde a trecut la cele veşnice în ziua de 28 noiembrie 1893.

Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Tokyo are în componența ei numeroase familii mixte romano‑japoneze, dar și membri de diferite naționalități (americani, greci, ruși etc.).

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni