Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 7 Aprilie 2016 Ora: 15:14

Fragmente neodihnite (aprilie 2016)

Că nimic nu este acoperit care să nu se descopere şi nimic ascuns care să nu se cu­noască. De aceea, câte aţi spus la întuneric se vor auzi la lumină ; şi ceea ce aţi vorbit la ureche, în odăi, se va vesti pe acoperişuri.

Luca, 12,2-3

Singură unirea dintre trupul nostru şi Cel al lui Hristos nu este îndeajuns pentru a ne uni cu El. Dacă primim Trupul lui Hristos, însă ne îndepărtăm de El în Duh, aceasta este asemenea apropierii dintre Hristos şi cei ce L-au lovit, L-au batjocorit şi L-au răstignit. Această atingere nu le-a fost nici spre mântuire, nici spre tămăduire, ci spre osândă.

Sfântul Ioan Maximovici

Cu cât mai mare e dragostea, cu atât mai mare suferinţa sufletului;
Cu cât mai deplină dragostea, cu atât mai deplină cunoaşterea;
Cu cât mai fierbinte dragostea, cu atât mai înflăcărată rugăciunea;
Cu cât mai desăvârşită e dragostea, cu atât mai sfântă e viaţa.

Cuviosul Siluan Athonitul

Zis-a avva Antonie: „De la aproapele este viaţa şi moartea. Că de vom dobândi pe fratele, pe Hristos dobândim; iar de vom sminti pe fratele, lui Hristos greşim.” Zis-a iarăşi avva Antonie: „Va veni vremea ca oamenii să înnebunească şi când vor vedea pe cineva că nu înnebuneşte se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor.”

Un frate l-a rugat pe avva Arsenie ca să audă cuvânt de la el. Şi i-a zis bătrânul: „Pe cât îţi este cu putinţă, sârguieşte-te ca lucrarea ta cea dinlăuntru să fie după Dumnezeu, şi vei birui patimile cele dinafară.”

Patericul egiptean

Blândeţea este aşezarea neclătită a minţii care rămâne mereu aceeaşi întru cinstiri, şi întru necinstiri. Blândeţea înseamnă a rămâne nesimţitor întru tulburările pri­cinuite de aproapele, şi curat pentru dânsul a te ruga. Blândeţea este stâncă ce iese din marea mâniei; toate valurile care se lovesc de dânsa le risipeşte şi nu pătimeşte nicio clătinare.

Blândeţea este întărire a răbdării, uşă a dragostei, iar mai vârtos maică, temei al dreptei socotinţe: că Domnul, zice, învăţa-va pe cei blânzi căile sale (Ps 24, 9); pricinu­itoare a iertării, îndrăzneală întru rugăciune, a Duhului Sfânt încăpătoare. Că spre cine voi căuta,zice, fără numai spre cel blând şi liniştit? (Is 66, 2)

Blândeţea este a ascultării ajutătoare, a frăţietăţii povăţuitoare, zăbala furioşilor, contenitoare mânioşilor, a bucuriei dăruitoare, a lui Hristos urmare, a îngerilor însuşire osebitoare, a dracilor legare, şi pavăza de amărăciune scutitoare.

Sfântul Ioan Scărarul

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni