Știri pe scurt

publicat in Ştiri / Noutăţi pe 19 Noiembrie 2015, 05:19

1

Asociaţia Nepsis, filiala Franţa, organizează o tabără de schi special pentru tine­rii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, în staţiunea La Toussuire (Franţa), între 23 şi 30 ianuarie 2016. Tinerii vor putea profita de 330 km de piste schia- bile, amenajate pentru toate gusturile.

2

Între 18 şi 31 octombrie a avut loc „tabăra de la Sauvagnac", o împreună-petrecere cu voie bună, dar şi cu preocupare în a spori prin viaţa Bisericii, pentru două grupuri de copii de vârste diferite, de care s-au ocupat mai mulţi părinţi-anima- tori şi maica Ioana. În prima săptămână au participat la activităţile de la Sauvagnac trei­zeci de copii cu vârste între 6 şi 11 ani, iar în a doua douăzeci de preadolescenţi între 12 şi 16 ani. Echipa de organizare este formată din Monica Turinici, Simona Miholca, Cristina Chindriş, Adriana Moise şi maica Ioana, iniţiativa fiind o prelungire firească a eforturilor din trecut ale centrului „Sfântul Nicolae” din Paris de a favoriza întâlnirea în Biserică între copii, respectiv a contri­bui la formarea lor duhovnicească prin in­termediul jocului şi al activităţilor speci­fice vârstei. Cererea acerbă pentru locuri la ora actuală arată succesul iniţiativei.

3

Corul Catedralei Sfinţii Arhangheli a început repetiţiile pentru concertul de colin­de de Crăciun, devenit o tradiţie în Mitropolia noastră. Repetiţiile au loc săptămâ­nal la Catedrala din Paris, 9 bis rue Jean de Beauvais. Persoanele care locuiesc în re­giunea pariziană şi sunt interesate să facă parte din cor şi să participe la evenimentele muzicale ale acestuia sunt invitate să îl contacteze telefonic pe dl Bogdan Căpăţână: 07777601454 sau să trimită un e-mail pe adresa: bogdancapatina89@gmail.com.