Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale si Meridionale
Revista de spiritualitate ortodoxa si informare - www.apostolia.eu
DEMONSTRAŢIE LOGICA PENTRU EXISTENŢA LUI DUMNEZEU
Un învăţat francez din secolul al XVII-lea, matematician si fizician, Blaise Pascal, spunea că cea mai simplă logică ne îndreaptă spre credinţă, ca fiind mai folositoare pentru destinul nostru vesnic decât necredinţa. Iată ce susţinea el:
Nu este deci mai logic să cred în existenţa lui Dumnezeu decât în inexistenţa Lui?
ORIGINEA UNIVERSULUI
Se spune că doi profesori, buni prieteni, aveau o dispută aprinsă despre originea universului. Unul susţinea că universul a apărut de la sine, dintr-o materie preexistentă, care s-a organizat încetul cu încetul, fără să fie creată de nimeni. Celălalt susţinea că a fost creat de Dumnezeu, deoarece nimic preexistent nu se justifică logic. Pentru ca un lucru să existe, trebuie să aibă un creator. Din nimic nu poate să apară decât nimic. Dar celălalt nu putea să cepte aceste lucruri, deoarece, spunea el, nu pot fi demonstrate experimental. Sunt doar afirmaţii teoretice.
(Înaltpreasflnţitul Antonie Plamadeala)
DUMNEZEU EXISTA!
Într-o zi, doi insi discutau despre existenţa sau inexistenţa lui Dumnezeu. Unul spunea că da, altul că ba. Atunci unul dintre ei a propus un arbitru: „Să întrebăm un copil. Să vedem ce ne spune o minte încă în stare pură în faţa existenţei!". Cel care nu credea a întrebat:
(Înaltpreasflnţitul Antonie Plamadeala)
SĂ NE JUCĂM ÎMPREUNĂ!
CUCERIREA CETĂŢII
Necesar: Două echipe de copii, minimum cinci copii într-o echipă, şi o minge. Joc de exterior.
Regulament: Se trage la sorţi care echipă are cetatea. Apărătorii îşi aleg un căpitan care va sta în interiorul cercului făcut de ceilalţi coechipieri. Aceştia, ţinându-se de mână, stau cu faţa către invadatorii ce se pot mişca în jurul cercului (cetăţii), la o distanţă minimă de 2 metri, cu mingea, pasând de la unul la altul şi încercând să arunce mingea printre picioarele apărătorilor sau pe deasupra lor, astfel încât să-l atingă pe căpitan. Dacă acesta din urmă este atins, cetatea este cucerită, iar echipa invadatorilor câştigă un punct. Dacă reuşeşte căpitanul să prindă mingea înainte ca aceasta să atingă pământul, atunci el poate elimina un jucător din echipa invadatorilor, dacă îl atinge cu mingea aruncată peste coechipierii lui care se pot lăsa în jos. Jocul continuă până când cetatea este cucerită şi punctul merge la invadatori sau până când atacatorii rămân doar cu un jucător şi atunci punctul merge la apărători.
Jocul se poate relua, echipele schimbând rolul între ele. Câştigă echipa cu punctajul maxim, după un număr impar de jocuri.
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale
Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni
Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni
Copyright @ 2008 - 2023 Apostolia. Toate drepturule rezervate
Publicatie implementata de GWP Team