publicat in Din viaţa parohiilor pe 26 Ianuarie 2014, 15:31
„Pe tot neamul nostru evlavios şi sfânt (...) Pomeneşte-l, Doamne, Tu când vei veni, În Împărăţia slavei Tale sfinte." dating and coding | florida statute for dating | hookup personal | https://apostolia.eu/index.php/fran-dating-danteh/
1 Decembrie este o zi însemnată şi frumoasă în istoria ţării noastre, zi în care visul de veacuri al tuturor românilor - Marea Unire - a prins viaţă. Biserica Ortodoxă Română s-a aflat în fruntea acestui eveniment unic şi crucial, care continuă şi astăzi să menţină viu sentimentul patriotic. Rolul religios-moral al Bisericii este completat de rolul cultural, în cadrul căruia păstrarea tradiţiei şi a portului popular sunt un obiectiv important.
Ţinând cont de toate aceste elemente, şcoala parohială din cadrul parohiei „Înălţarea Sfintei Cruci” din Dublin a organizat, în ziua de 1 decembrie 2013, după Sfânta Liturghie şi slujba de Te Deum,un spectacol artistic închinat Zilei Naţionale.
Cântecele şi poeziile patriotice, în care credinţa în Dumnezeu, cinstirea eroilor, frumuseţea ţării noastre, sentimentul de mândrie că suntem români au fost foarte bine îmbinate şi subliniate, au mişcat inimile credincioşilor prezenţi în număr mare la biserică. Frumuseţea acestor momente a fost întregită de costumele populare din toate zonele ţării pe care copilaşii şcolii parohiale le-au purtat cu mândrie, iar puritatea lor sufletească le-au dat o strălucire aparte.
Trebuie să menţionăm, în egală măsură, prezenţa doamnei ambasador al României în Irlanda, Excelenţa Sa Manuela Breazu, care la sfârşit a mulţumit pentru adevărata cinstire adusă
Zilei Naţionale şi pentru faptul că a fost pentru prima dată, în cadrul activităţii sale diplomatice, când a găsit o comunitate foarte bine organizată în jurul Bisericii lui Hristos, exprimându-şi convingerea că autorităţile statului şi Biserica Ortodoxă Română vor fi un model de colaborare în viitor.
Succesul acestei sărbători româneşti s-a datorat părintelui protopop Călin Florea, copilaşilor din cadrul şcolii parohiale, precum şi profesorilor care se ocupă de educaţia viitorului românesc în cuprinsul Insulei de Smarald.
Încheiem aceste rânduri cu gândurile de rugă către Dumnezeu pentru neamul nostru: „Rugăciunea mea întreagă, tămâiere-n ceas de seară,/ Si jertfirea bucuriei şi-a durerilor mereu/ Să se-nalţe către Tine, ca un fum de smirnă rară/ Pentru neamul meu, Stăpână, numai pentru neamul meu.”
Diacon Iulius Mureşan, Dublin, Irlanda