Hramul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului”

publicat in Din viaţa parohiilor pe 14 Septembrie 2013, 13:27

Joi, 15 august 2013, Mănăstirea „Ador­mirea Maicii Domnului"de pe lângă se­diul Eparhial de la Roma şi-a prăznuit Hramul. Pentru obştea mănăstirii, acesta este un motiv de bucurie şi mulţumire către Dum­nezeu pentru toate binefacerile care s-au re­vărsat peste ea în aceşti ani.

site to get dating format | i'm dating a guy younger than me | phoenix speed dating | by dating fossils of pollen and beetles | https://apostolia.eu/index.php/cytoplasm-speed-dating/

La acest moment de prăznuire, Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan s-a aflat în mijlocul ob­ştii de maici, slujind Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi din parohiile Romei şi împrejurimi. După slujirea Dumnezeieştii Liturghii, a ur­mat şi tradiţionala agapă frăţească, alături de toţi creştinii şi pelerinii prezenţi la praznicul Adormirii Maicii Domnului.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preacuviosul Protosinghel Atanasie, Vicar eparhial, a fost hi- rotesit întru arhimandrit, după ce, în data de 4 iulie 2013, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan, a aprobat ridicarea sa la acest rang. De asemenea, Preacucernicul Părinte Benedict Firulescu de la Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim" Roma V - Ostia, a fost hirotesit întru duhovnic.

După terminarea slujbei, a fost inaugura­tă şi binecuvântată sala adolescenţilor care frecventează Paraclisul de la Centrul Eparhial, pusă sub oblăduirea Sfântului Mucenic Potiţiu din Dacia şi a Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Sala este dotată cu o mică bibliotecă ce conţine literatură română religioasă şi beletris­tică şi cu un videoproiector. Această sală le va permite tinerilor să se întâlnească atât pentru cateheza duminicală, cât şi pentru alte activităţi de formare culturală şi tradi­ţională românească.