Adaugat la: 1 Ianuarie 2010 Ora: 15:14

Vine Moş Crăciun! Serbare în aşteptarea lui Moş Crăciun la parohia „Sfânta Cruce” din Torino

Pe data de 27 decembrie, Parohia Ortodoxă „Sfânta Cruce” din Torino, ca în fiecare an de la infiinţarea acesteia, în anul 2001 sub ocrotirea Înălţării Sfintei Cruci, hramul bisericii, a organizat serbarea de Crăciun pentru a sărbători bucuria Naşterii Pruncului Iisus dupa tradiţia veche ortodoxă şi românească.

Vine Moş Crăciun! Serbare în aşteptarea lui Moş Crăciun la parohia „Sfânta Cruce” din Torino

Întâlnirea cu Moş Crăciun a transformat, ca într-un basm frumos, o seară de decembrie într-o poveste în care fiecare purta în suflet personajul dorit: păstor, crai, înger, colindător, încercând astfel a se păstra şi a se transmite mai departe bucuria colindului, emoţia adevărată a creştinilor care-şi pregătesc şi sufletul, nu numai casa şi masa, în aşteptarea venirii Pruncului Iisus.

Pentru a da posibilitate copiilor şi tinerilor de a-şi demonstra talentul şi bagajul de cunoştinţe cu care s-au înzestrat pe parcursul anilor frecventând cursurile orelor de cateheză din cadrul parohiei, în ordinea firească a vârstelor s-a desfăşurat programul dedicat Sărbătoririi Craciunului.

Cei mai mici (4-9 ani) au reuşit să ne încânte cu poezii, colinde şi cu o scurtă scenetă despre Naşterea Mântuitorului, grupa mijlocie (9-12 ani) a prezentat o scenetă care dorea să aducă aminte tuturor celor preocupaţi de cumpărături, că pe Pruncul Iisus nu-l găsim în magazine şi prin pieţe, ci în liniştea sufletească a fiecăruia dintre noi, iar apoi grupul tinerilor (13-20 ani) care, format fiind din tineri născuţi sau veniţi la vârste fragede în Italia împreună cu familiile lor, au învins emoţiile de o clipă, oferindu-ne bucuria de a-i asculta colindând.

Moş Crăciun a împărţit tuturor daruri pentru a le răsplăti munca, sârguinţa şi răbdarea. Astfel, aceste tinere mlădiţe au dat un semn al împlinirii visului de a putea păstra neştearsă bogăţia spirituală a unui neam care se naşte, creşte şi trăieşte departe de ţara de origine, România, prin grija şi sprijinul Bisericii şi al celor care cu dragoste se dăruiesc celorlalţi.

Părintele paroh Lucian Roşu a mulţumit în încheiere tuturor celor care s-au ostenit cu îndrumarea acestor copii şi celor ce au dăruit acestor momente frumoase atenţia care se cuvenea, prin prezenţa constantă la lecţiile de catehism pe întreaga perioadă a anului şcolar, prin participarea activă la slujbele Bisericii din duminici şi sărbători, prin participarea la cursurile de pictură a icoanelor pe sticlă, la cursul de teatru, la activităţile tinerilor din cadrul asociaţiei Nepsis, activităţi care sperăm să continue şi în viitor şi să se îmbogăţească tot mai mult.

Dorim pe această cale să urăm tuturor un An Nou binecuvântat cu sănătate şi împliniri frumoase, un An Nou în care să nu uităm nicio clipă de aproapele nostru, aducându-ne aminte astfel că în fiecare dintre noi îl putem găsi pe acel mic Prunc Iisus născut în peştera sărăcăcioasă care a adus bucurie cu venirea Sa în lume.

La mulţi ani!


Anul Nou 2010 în parohia „Sfanta Cruce” Torino

Prima clipă a Noului An 2010 i-a găsit pe credincioşii parohiei Sfânta Cruce împreună cu slujitorii sfântului altar a acestei parohii (pr. paroh Lucian Roşu, pr. Gabriel Burcescu şi diac. Vasile Istina) în rugăciune. Peste 200 de credincioşi, tineri, vârstnici şi copii au petrecut noaptea de trecere dintre ani în rugăciune şi cu dorinţa de a se împărtăşi cu Hristos încă din prima zi a Noului An.

Astfel, încă de la orele 22.30, biserica a primit cu braţele deschise pe cei care au cerut binecuvântarea lui Dumnezeu pentru ei şi pentru cei pe care îi purtau în inimile lor, participând la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. Nu a fost pentru prima dată când în noaptea Anului Nou credincioşii au ales să petreacă aceste momente în biserică, fiind bineştiut faptul că multe persoane au o muncă fixă, departe de familiile lor, neavând posibilitatea de a sărbători într-un cadru familial aceste momente. Acestora li s-au adăugat cei care simt că rugăciunea este cea care-i face să simtă adevărata sărbătoare, că rugăciunea este cea care zideşte şi împlineşte fiecare dorinţă de bine adusă şi pusă la picioarele Mântuitorului, că în Biserică ne regăsim în casa noastră împreună cu familiile noastre, cu cei dragi ai noştri care sunt în viaţă sau care s-au mutat la Domnul.

Dupa săvârşirea Sfintei Liturghii, la subsolul bisericii, într-o atmosferă de bucurie, s-a servit o mâncare caldă şi s-a ciocnit un pahar de vin, întâlnirea având şi un scop umanitar prin participarea la tombola organizată spre ajutarea asociaţiei pro-vita „Sfânta Filofteia” (cu sediul în via Matteoti 11 Torino), care a împlinit un an de la înfiinţare sub ocrotirea şi prin colaborarea strânsă cu parohia noastră, asociaţie care de la înfiinţarea ei a văzut născându-se 37 de copii, 5 dintre ei fiind „salvaţi” de la avort, iar alte familii fiind susţinute din punct de vedere economic în momentele de dificultate. Centrul de Ajutor acordat Vieţii (CAV), este un centru de voluntariat unde femei iubitoare de Hristos se implică cu dăruire, responsabilitate, profesionalitate şi dragoste.

Pentru toate acestea mulţumim bunului Dumnezeu şi prin rugăciunile noastre Îl chemăm să ne fie ajutor, putere şi lumină în tot ceea ce se înfăptuieşte sub semnul Sfintei Cruci.
 

Vine Moş Crăciun! Serbare în aşteptarea lui Moş Crăciun la parohia „Sfânta Cruce” din Torino

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni