Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 7 Noiembrie 2012 Ora: 15:14

Sărbătoare hramului la Sfântului Dimitrie la Gandia/Oliva (Valencia)

Duminică, 28 octombrie 2012, comunitatea ortodoxă română din Oliva/Gandia (provincia Valencia) a sărbătorit hramul parohiei într‑un cadru festiv de mare praznic.

Sărbătoare hramului la Sfântului Dimitrie la Gandia/Oliva (Valencia)

Sărbătoarea hramului unei parohii constituie pentru acea parohie un prilej de bucurie duhovnicească şi se încadrează între marile sărbători din cursul anului bisericesc. Anul acesta sărbătoarea a început vineri, în ziua de prăznuire a Sfântului Dimitrie, când credincioşii s‑au adunat la ceas de seară la Taina Sfântului Maslu, oficiată de către părintele paroh Emanuel Pop, împreună cu părintele Ioan de la Aielo de Malferit şi părintele Vasile de la Torrent. Credincioşii au primit binecuvântările Sfântului Maslu şi aşa s‑au pregătit pentru duminica Hramului, punând sufletul înaintea celorlalte priorităţi ale vieţii.

În sunetul clopotului şi al toacei, cu fior duhovnicesc simţit de toţi, a început Sfânta Liturghie, la care a slujit şi părintele Ioan, venit de la Aielo împreună cu un număr mare de credincioşi. Biserica a devenit neîncăpătoare, iar bucuria de a vedea, simţi şi auzi că tot poporul participă la jertfa de pe Sfântul Altar, la Sfânta Liturghie, prin cântare omofonă şi rugăciune este imposibil de exprimat în cuvinte. Un număr mare de credincioşi şi copii au primit sfânta împărtăşanie, iar la sfârşitul slujbei părintele Ioan a ţinut un frumos cuvânt de învăţătură, accentuând faptul că Domnul nu doar că o învie pe fiica lui Iair, redându‑i viaţa biologică, ci o reînvie pentru viaţa cea spirituală, nu doar a ei, ci şi a noastră, a tuturor. La sfârşit s‑a cântat de către credincioşi îndătinatul „La mulţi ani!”, apoi s‑a ieşit în curtea bisericii pentru agapa creştinească organizată de parohie, la care au participat aproximativ 400 de persoane, toţi având loc la mese.

Fie ca bunul Dumnezeu să răsplătească cu sănătate, spor în viaţă şi credinţă celor care au organizat sărbătoarea aceasta!

Pr. paroh Emanuel Pop

Sărbătoare hramului la Sfântului Dimitrie la Gandia/Oliva (Valencia)

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni