Lorax – Protectorul pădurii

publicat in Pagina copiilor pe 1 Octombrie 2012, 09:13

  https://apostolia.eu/index.php/hookup-definition-franais/ | https://apostolia.eu/index.php/sydney-best-dating-agency/ | cute bio for dating app | dating adressen | how does it go from dating to a relationship

În 2008 intra în cinematografele româneşti una dintre cele mai îndrăgite poveşti ale scriitorului şi desenatorului Dr. Seuss ‑ Horton Hears a Who!. Pe 30 martie 2012, s‑a lansat în cinematografele româneşti animaţia Lorax ‑ Protectorul pădurii, filmul de familie cu un puternic mesaj ecologist, inspirat dintr‑o povestire a aceluiaşi Dr. Seuss, publicată în 1971. 

Multicolor precum o acadea, muzical şi plin de personaje amuzante, filmul este perfect pentru preşcolari şi copiii de până în 10‑11 ani.

Un inventator (voce Ed Helms), obsedat să găsească materialul perfect pentru creat obiecte multifuncţionale, defrişează o pădure întreagă pentru a le fabrica ‑ în ciuda avertismentelor lui Lorax (Danny DeVito), o creatură fantastică, care luptă pentru a‑şi apăra lumea. Rezultatul este catastrofal. Lângă locul unde odată se întindea pădurea, s‑a ridicat un oraş în care copacii, florile şi peluzele sunt din plastic. În acest oraş colorat ca un platou cu bomboane fondante, marţipan şi bezele, nimeni nu a mai inspirat o gură de aer curat, şi se pare că asta le‑a afectat comportamentul – cântă robotizat şi afişează o veselie zaharisită. În acest oraş se distinge primul erou al filmului, curajosul Ted (Zac Efron), băieţelul care îl caută pe cel care ar putea să ştie unde mai poate fi găsit un copac adevărat, întrucât Audrey (Taylor Swift), fata visurilor lui, îşi doreşte drept cadou un copac real. Cu ajutorul bunicii sale înţelepte, Norma (Betty White), şi încercând să‑l înfrunte pe magnatul finanţelor O’Hare (voce Rob Riggle), Ted e pe cale să schimbe lumea artificială din jur.