Congresul Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale Roma, 4‑6 iunie

publicat in Eveniment pe 10 Iulie 2012, 02:35

În perioada 4‑6 iunie 2012, la Sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei de la Roma a avut loc Congresul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. https://apostolia.eu/index.php/dating-for-mental-health/ | free u.k dating sites | low iq dating

La acest congres au participat  Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Italiei, Preasfințitul Părinte Episcop Timotei al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, Preasfințitul Părinte Episcop vicar Marc Nemțeanul, Preasfințitul Părinte Arhiereu vicar Ignatie Mureșeanul, preoți și mireni desemnați din episcopiile mitropoliei și alți clerici și mireni din parohiile și mănăstirile din mitropolie.

Luni, 4 iunie 2012, au fost două conferințe și seminarii pe diferite teme (bioetică, criza familiei, educație, cateheză etc).

Marți, 5 iunie 2012, a avut loc Adunarea Generală Mitropolitană a Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale.

În cadrul adunării s‑au prezentat dările de seamă asupra activității pastorale, misionare și sociale din mitropolie.

La adunare au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților civile italiene și române. Domnul Andrea Riccardi, Ministru pentru Cooperare Internațională și Integrare, a prezentat salutul Prim‑ministrului, domnul Mario Monti, elogiind activitatea episcopiei noastre în Italia și a Bisericii noastre, în general, în cuprinsul mitropoliei. 

Din partea autorităților române au participat Domnul Bogdan Tătaru‑Cazaban, ambasadorul României pe lângă Vatican, și Doamna Adina Lovin, însărcinat cu afaceri la Ambasada română din Italia.

Ultima parte a congresului a fost dedicată vizitelor ghidate în Roma.