Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 6 Mai 2012 Ora: 15:14

Sărbătoarea Învierii Domnului în parohiA „Sf. Daniil Sihastrul” Piacenza, Italia

Sărbătoarea Învierii Domnului în parohiA „Sf. Daniil Sihastrul” Piacenza, Italia

Hristos a Înviat!

Dragi cititori ai revistei Apostolia, sărbătoarea Învierii Domnului de anul acesta, în cadrul parohiei „Sf. Daniil Sihastrul” din Piacenza, Italia, a fost pregătită minuţios şi trăită la maximă intensitate de către toţi credincioşii. Mesajul părintelui a fost ,,să fim colaboratori ai lui Dumnezeu pentru îmbunătăţirea vieţii. Cum? Să fim mai credincioşi, mai buni, mai toleranţi, mai uniţi. Familiile noastre trec nu numai printr‑o criză financiară, ci şi una a familiei. Numai prin credinţă şi dragoste jertfelnică ne putem elibera de stres, nervi, agitaţie, zgomot, deznădejde, umilinţă, singurătate, suferinţă...”

„Veniţi de luaţi lumină”, a răsunat glasul blând, iubitor, dar în acelaşi timp îndurerat al părintelui, care ar vrea să facă mult mai multe pentru Biserica neamului său, dar nu reuşeşte din lipsa spaţiului necesar activităţilor de educaţie şi joacă pentru copii şi tineri. 

Apoi lansează în faţa celor prezenţi primul DVD şi CD ce conţin poze din viaţa comunităţii (Paşti, Crăciun, Festivalul Bucuriei, turneul de fotbal la nivel de protopopie) şi melodii interpretate de corul de adulţi, corul de copii şi solişti ai Parohiei. Create ca o terapie duhovnicească pentru sufletul îndurerat al românului din pribegie.

Un alt eveniment interesant de consemnat este „Paştile Copiilor”, sărbătoare dedicată copiilor şi adolescenţilor care a avut loc după Vecernia celei de‑a doua Învieri, organizată pentru al treilea an consecutiv. 

Copiii au recitat poezii şi rugăciuni, au interpretat cântece pascale şi patriotice, fiind acompaniaţi la pian.

O parte din copii au întregit decorul sărbătorii cu desenele lor frumoase expuse pe un panou, iar alţii au concurat în mod interactiv la încondeiatul ouălor.

Serbarea a fost concepută ca o şezătoare, cu decor specific românesc şi bucate tradiţionale de Paşti. Câteva bunicuţe îmbrăcate în costume ţărăneşti au făcut în faţa copiilor, costumaţi şi ei în port naţional din diferite zone ale ţării, o demonstraţie de tors, croşetat, depănat, împletit, iar doamna preoteasă a cântat: „S‑a deschis fereastra ca o rană veche, / Mama ne aşteaptă nopţi întregi de veghe / Să venim acasă şi măcar o dată / Să mai stăm la masă aşezaţi grămadă”. La final s‑au împărţit o sută de cadouri şi s‑a gustat din mâncărurile tradiţionale.

Mulţumim Ţie, Doamne, că ai fost alături de noi, împreună cu Ocrotitorul nostru, Cuviosul Daniil Sihastrul, în această lucrare deloc uşoară, dar cu o puternică încărcătură spirituală.

Vă mulţumim vouă, cântăreţilor, pentru sacrificiul pe care‑l faceţi pentru Biserică.

Vă mulţumim vouă, părinţilor, că vă aduceţi copiii la Biserică şi la Cateheză.

Vă mulţumim vouă, credincioşilor, pentru dăruirea, înţelegerea, jertfa de care daţi dovadă atunci când auziţi glasul părintelui nostru.

„Minunate sunt lucrurile tale, Doamne, toate cu înţelepciune le‑ai făcut!”

Consiliul Parohial Piacenza

Sărbătoarea Învierii Domnului în parohiA „Sf. Daniil Sihastrul” Piacenza, Italia

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni