Adaugat la: 1 Martie 2011 Ora: 15:14

HRAMUL PAROHIEI „SFINŢII TREI IERARHI" DE LA ROMAINVILLE-PARIS

Duminică, 30 Ianuarie 2011, parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” de la Romainville, în nord-estul Parisului, s-a îmbrăcat din nou în haine de sărbătoare, cu ocazia praznicului celor trei sfinţi ocrotitori ai parohiei: Vasile cel Mare, Grigore Teologul şi Ioan Gură de Aur. 

HRAMUL PAROHIEI „SFINŢII TREI IERARHI" DE LA ROMAINVILLE-PARIS

   Anul acesta, am avut marea bucurie de a-l avea pentru prima dată în mijlocul nos­tru pe Preasfinţitul Marc Nemţeanul, care a slujit Sfânta Liturghie împreună cu un so­bor de preoţi şi diaconi: părintele protopop Marc-Antoine Costa de Beauregard, părin­tele arhimandrit Ghenadie Şerban, părintele Constantin Târziu, părintele Răzvan Ionescu, părinţii ierodiaconi Iosif şi Grigorie.

   Am avut, de asemenea ca oaspeţi, credincioşi de la celelalte parohii din regiunea pa­riziană : Sfânta Parascheva (Saint-Sulpice), Pogorârea Sfântului Duh (Porte de Clichy), Sfinţii Arhangheli (Catedrala Mitropolitană). Tuturor, Preasfinţitul Marc ne-a adresat un frumos cuvânt de învăţătură despre curăţirea sufletească ca şi pregătire înainte de fiecare hram şi sărbătoare.

   Preasfinţitul Marc s-a bucurat să împărtăşescă numeroşi credincioşi şi un număr de 80 de copii, cu atât mai mult cu cât acesta este un lucru obişnuit la parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” în duminici şi sărbători.

   După Sfânta Liturghie ne-am adunat cu toţii în jurul unei agape frăţeşti în curtea bisericii, sub un frumos soare de iarnă, încălzindu-ne cu tradiţionalele sarmale şi cu spe­cialităţi româneşti pregătite prin dragostea mai multor familii din parohie, care s-au implicat în buna desfăşurare a hramului.

   Mulţumim Preasfinţitului Marc, părinţilor slujitori şi credincioşilor prezenţi în aceas­tă frumoasă zi de sărbătoare în care mai mult de o treime din credincioşii parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi: Vasile, Grigore şi Ioan” şi-au serbat ziua numelui.

 

Preot paroh Mircea Filip, Romainville 

HRAMUL PAROHIEI „SFINŢII TREI IERARHI" DE LA ROMAINVILLE-PARIS

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni