Proiect de vară AXIOS

publicat in Asociaţia Axios pe 16 Iunie 2009, 03:03

« AXIOS este o asociaţie care se ocupă, mi se pare… de copii ». Aşa descria Georgiana cea mică asociaţia la începutul primei tabere, în urmă cu doi ani. Iată-ne organizând a treia vară pentru copiii de la două orfelinate din România : Dumbrava şi Valea Plopului. https://apostolia.eu/index.php/talk-match-dating-site/ | are dating apps for everyone | https://apostolia.eu/index.php/online-dating-love-letters-for-her/ | dating buurt | best rated dating apps 2020

În acest sens, în preajma sărbătorii de Florii, asociaţia AXIOS a organizat o întâlnire a membrilor consiliului de conducere şi a voluntarilor. Întâlnirea a avut loc la Sainte Croix, lângă Bordeaux, şi s-a desfăşurat pe parcursul a 3 zile.

S-a stabilit ca anul acesta tabăra să ia o altă formă. Astfel, în perioada 6 – 21 august animatorii vor sta cu copiii la locuinţa acestora de la Dumbrava unde este aşteptat şi un grup de la Valea Plopului. Pregătirile iau în calcul un număr de 60 de copii. Motivele acestei schimbări sunt multiple. Pe de o parte, se doreşte implicarea personalului în activităţile organizate cu şi pentru copii, în speranţa că se vor putea astfel transmite implicit metode de lucru, cunoştinţe sau, pur şi simplu, o privire diferită asupra copiilor. Pe de altă parte, eliminând munca administrativă, animatorii vor dispune de mai mult timp informal în care să răspundă solicitărilor mai subtile, dar nu de mică importanţă, ale copiilor.

În anii trecuţi spectacolul obişnuit de la sfârşit de tabără a dezvăluit talente artistice printre copii şi constituind, de asemenea o motivaţie privind participarea lor. Firul roşu al proiectului de anul acesta este realizarea unui spectacol de mai mare amploare. Copiii vor fi implicaţi atât în partea de teatru şi muzică, cât şi la realizarea scenei, a decorurilor, a luminilor şi a publicităţii. Sub acest pretext se caută implicarea, exprimarea şi valorizarea fiecăruia şi, nu în ultimul rând, o mai bună cunoaştere a potenţialului copiilor, necesară pentru proiectul de lungă durată al AXIOS-ului.

Cei aproape 20 de animatori prezenţi « internaţionali » – Franţa, România, Irlanda, Anglia – au lucrat şi la detalierea atelierelor propuse şi la repartizarea resurselor materiale şi umane. Anul acesta vor fi implicaţi în proiectul de vară şi voluntarii de la Cluj şi Bucureşti care frecventează cele două orfelinate în timpul anului şi ajută copiii la teme.

O mare realizare a acestei reuniuni de lucru a fost coerenţa grupului de animatori. S-a simţit experienţa comună a taberelor anterioare, cu succesele şi eşecurile lor, astfel încât sperăm că propunerile pentru vara aceasta sunt cât se poate de realiste şi de eficiente.

Dar cel mai important este că, dincolo de aceste rânduri ce redau impersonal raportul întâlnirii, stau chipuri, stau feţe. Scopul, obiectivele, mijloacele, metodele… ţin cont şi sunt făcute pentru Ovidiu, Mădălina, Geanina, Andrei, Cosmina. 

Anca Sav