Moment de cumpănă pentru parohia de la L'Aquila

publicat in Din viaţa parohiilor pe 16 Iunie 2009, 01:54

Moment de mare cumpăna pentru preotul şi credincioşii parohiei din L'Aquila, nevoiţi să-şi ducă viaţa în alt mod decât până acum, fără case şi fără stabilitatea socială de care fiecare avea parte mai mult sau mai puţin. Moment de nesiguranţă pentru ziua de mâine, şi te întrebi dacă mânia lui Dumnezeu asupra acestor meleaguri abruzzese are de gând să se oprească la un moment dat sau dacă viaţa va renaşte pe aceste pământuri.

În acest mod încerc şi eu personal şi toţi apropiaţii bisericii să nădăjduim că viaţa va fi ca înainte, aşa cum şi Preasfinţitul Părinte Siluan ne-a încurajat de Florii când am slujit în câmp, sub un cort montat în acea dimineaţa de către bărbaţii bisericii (consilieri sau simpli credincioşi) veniţi de la 150 de km împreună cu mine, de unde suntem cazaţi. Cuvintele calde şi înduioşătoare ale Vlădicăi, ne-au făcut să realizăm că nu suntem singuri şi că împotriva tuturor situaţiilor potrivnice, trebuie ca cei care au rămas în corturi, în oraş şi pe lângă oraş, să aibă la rândul lor prin preot şi ceilalţi oameni ai bisericii, o mângâiere sau un punct de reper şi de sprijin. Ca dovadă am simţit oarecum că viaţa merge înainte atunci când am săvârşit primul botez la cort de Duminica Tomii şi pe al doilea în Duminica Mironosiţelor; primul parastas cu colivă făcută pe pirostrii lângă cortul de refugiat, în văzul italienilor refugiaţi sau al celor de la Protecţia Civilă, care din ce în ce mai mult vin şi participă la slujba noastră.

Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să oprească cutremurele, iară noi să-I dăm slavă ridicând pe aceste pământuri mişcătoare, un locaş de cult.

Pr. Iulian Stoica