Sărbătoarea Sfântului Martin din Tours la Mănăstirea Cantauque

publicat in Din viaţa parohiilor pe 1 Decembrie 2008, 20:47

Mănăstirea Născătoarei de Dumnezeu şi a Sfântului Martin de la Cantauque a sărbătorit pe 11 noiembrie 2008 sărbătoarea sfântului său protector.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de iubitul nostru părinte şi Mitropolit Iosif. În jur de 100 de persoane s-au adunat cu această ocazie, printre care un grup numeros de la parohia din Toulouse, împreună cu noul paroh, părintele Roger Coresciuc.

O liturghie frumoasă şi emoţionantă: psalţii au cântat minunat, atât în franceză, cât şi în română. Un cuvânt, printre altele, al păstorului nostru, Înaltpreasfinţitul Iosif: „Mai bine decât a-L avea pe Dumnezeu în inimă este a avea inima în inima lui Dumnezeu”. Pentru agapa care urmat, trapeza şi salonul au fost neîncăpătoare. Pe lângă mâncarea pregătită de monahi, mesele s-au umplut de mâncăruri şi prăjituri delicioase aduse de participanţii la Liturghie, o ilustrare concretă a cuvântului din Scriptură: „Domnul ne-a îndestulat din belşugul bunătăţilor Sale”.

Aceste festivităţi sunt ocazii cu totul speciale pentru a ne da seama că mănăstirea nu se limitează la comunitatea monastică, ci adună în credinţă şi dragoste fraternă o mare familie care, prin harul lui Dumnezeu, devine din ce în ce mai mare cu trecerea anilor.     

 

Arhimandritul Jacob

Stareţul Mănăstirii Cantauque