Adaugat la: 1 Mai 2009 Ora: 15:14

Împreună să rămânem frumoşi

Pe 15 martie a.c. Înaltpreasfinţitul Mitropolit Iosif s-a aflat în mijlocul tinerilor din Irlanda, veniţi în număr destul de mare la Adunarea Generală Nepsis-Irlanda, care a avut loc la Biserica Înălţarea Sfintei Cruci din Dublin.

După Sfânta Liturghie arhierească şi agapă, întâlnirea cu tinerii din Nepsis a fost deschisă de cuvântul Părintelui Mitropolit care a subliniat că toţi tinerii au o frumuseţe a lor şi cât de important este să învăţăm să trăim frumos, căci ,,nimic nu este mai minunat decât să rămânem frumoşi”. A urmat apoi un diaolog cu tinerii şi obişnuitele întrebări.

Tinerii au fost bucuroşi de această întâlnire, arătând elan specific tinereţii şi propunând direcţii pentru viitor. Unele din acestea au fost, de exemplu, realizarea unei conexiuni între Nepsis-Irlanda şi celelate filiale din Europa, întâlnirea în vacanţele de vară pentru a ne cunoaşte mai bine, dar şi pentru a învăţa unii de la alţii cum să ne implicăm în Biserică. Prin strădania tinerilor se pot realiza lucruri frumoase: cântarea la strană, îngrijirea unor biserici mai vechi, promovarea icoanelor (pe sticlă sau lemn) în tabere de pictură; de asemenea păstrarea tradiţiilor româneşti care trebuie să renască în sufletul şi conştiinţa românilor de pretutindeni pentru a fi căutate şi apreciate de către popoarele în mijlocul cărora am ales să trăim.

Ca reprezentanţi ai tinerilor, au fost desemnaţi diaconul Tudor Ghiţă petru Dublin iar pentru Cork Dragoş Tăbîrcă, care este şi preşedinte Nepsis-Irlanda.

Deşi ora era târzie şi întrebările curgeau abundent, tinerilor, pătrunşi de atmosfera de ,,lumină lină” nu le mai venea să se despartă unul de altul şi toţi deopotrivă de Părintele Mitropolit. În cele din urmă întâlnirea s-a sfârşit, tinerii primind fiecare câte un scurt cuvânt şi binecuvântarea arhierească.


Georgeta Simion

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni