Adaugat la: 1 Aprilie 2009 Ora: 15:14

Lucrările Consiliului Eparhial şi ale Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (3-4 februarie 2009)

Marţi 3 februarie şi miercuri 4 februarie la reşedinţa episcopală din Roma s-au desfăşurat lucrările Consiliului Eparhial şi ale Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

În cadrul Consiliului Eparhial au fost prezentate rapoartele de activitate ale sectoarelor,darea de seamă pe anul 2008 şi planul financiar pe 2009.

Adunarea Eparhială a fost precedată de slujba de Te-Deum săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Siluan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Membrii Adunării Eparhiale au luat act de realizările deosebite înfăptuite în cele opt luni de la instalarea Preasfinţitului Episcop Siluan şi de la alcătuirea aparatului administrativ eparhial.

În partea a doua a Adunării s-a prezentat spre dezbatere şi aprobare Statutul juridic al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în vederea prezentării spre validare Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, urmând să se concretizeze procesul de recunoaştere juridică de către statul italian.

 


Dintre realizările anului 2008 şi proiectele aprobate pentru anul 2009 menţionam:

  • Înfiinţarea Adunării Tinerilor Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, ”Nepsis – Italia” (6 decembrie 2008), luând ca oblăduitor pe Sf. Voievod Neagoe Basarab
  • Înfiinţarea Editurii Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei ”Sf. Maxim Mărturisitorul”
  • Înfiinţarea Centrului de Pelerinaje al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei ”Sf. Dionisie Exigul”
  • Proiect social de sensibilizare cu privire la integritatea şi unitatea familiei intitulat: ”Salvaţi Familia !” (se va desfăşura în colaborare cu Ambasada Romană în Italia şi Ambasada Română pe lângă Sfântul Scaun)

S-au mai făcut recomandări pastorale şi administrative pentru o mai bună desfăşurarea a activităţilor sectoarelor şi a parohiilor.

Pr. Ioan Lupăştean
Departamentul de Informare şi Mass Media

Etichete:

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni