Ctitorii pentru copii - biserici construite din hârtie, Editura Teognost (prezentare de carte)

publicat in Pagina copiilor pe 1 Mai 2008, 02:29

Locaşurile bisericeşti sunt ca nişte flori care, deşi cresc în anumite locuri, îşi întind mireasma lor la distanţe mari, oriunde sunt fiinţe capabile să o simtă (Părintele Dumitru Stăniloae).

LUCRURILE MARI SE ÎNVAŢĂ DE MIC

Dragi copii,

 

Mulţi dintre voi aţi vizitat biserici vestite din ţară sau de peste hotare. Le-aţi admirat, le-aţi fotografiat sau le-aţi filmat, iar unii, când aţi ajuns acasă, le-aţi şi desenat.

Suntem siguri că v-aţi gândit şi la posibilitatea de a construi cândva voi înşivă biserici. Ce gând frumos! Merită să îl punem în aplicare de-acum. Credem ca nu e prea devreme să fiţi iniţiaţi în arhitectura bisericească, întrucât lucrurile mari se învaţă de mic!

Acesta este motivul pentru care Editura Teognost a venit în întâmpinarea voastră cu o atractivă serie de cărţi pe care vi le dedică. Fiecare carte din colecţia "Ctitorii pentru copii" vă va ajuta să construiţi şi să împodobiţi chiar voi câte o biserică. Veţi învăţa, jucându-va, o mulţime de lucruri folositoare!

 

În plus, volumele "Ctitorii pentru copii" mai cuprind, în afară de o povestire cu tâlc pentru fiecare număr, şi informaţii referitoare la:

 

- Ce trebuie să ştim despre locaşurile bisericeşti?

- Istoria Casei lui Dumnezeu;

- Forma şi împărţirea bisericilor;

- Sfinţenia bisericilor.

 

Mai multe informaţii găsiţi pe www.teognost.ro