Adaugat la: 1 Ianuarie 2009 Ora: 15:14

Zi de Praznic şi Bucurie la Prima Porta

Pentru Parohia Ortodoxă Română din Roma Nord – Prima Porta, ziua de 21 noiembrie a reprezentat o zi de mare bucurie pentru credincioşii prezenţi, pentru că, pe de o parte, comunitatea de aici a sărbătorit hramul parohiei, slăvitul praznic al „Intrării Maicii Domnului in Biserică”, iar pe de altă parte, s-a bucurat de prezenţa Preasfinţitul Episcop Siluan, Episcopul Ortodox al Italiei, care a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat fiind de un sobor de preoţi şi diaconi.

Slujba Sfintei Liturghii a fost înfrumuseţată şi de momentele unei hirotesii şi a unei hirotonii, ambele pe seama parohiei de la Prima Porta. Astfel, înainte de a începe Sfânta Liturghie, Preasfinţitul a hirotesit întru citeţ, pe Vasile Apădurăriţei, care prin cunoştinţele sale întru ale muzicii psaltice a înfrumuseţat şi organizat cântarea la strană. Către finalul Sfintei Liturghii, după cântarea Axionului, ipodiaconul Răzvan Săvescu, a primit hirotonia întru diacon.

La sfârşitul Liturghiei toţi credincioşii au primit câte o iconiţă în semn de binecuvântare, oferită chiar de Preasfinţitul Părinte Siluan. Bucuria Liturghiei a fost continuată cu bucuria întâlnirii frăţeşti la masa dragostei creştine, agapă ce a avut loc imediat după slujbă.

Comunitatea de la Prima Porta, dimpreună cu Părintele Gabriel, dă mulţumire lui Dumnezeu pentru momentele frumoase cu care a fost binecuvântată de ierarhul Sfintei Episcopii a Italiei, Preasfinţitul Siluan, adresându-i mereu invitaţia de a poposi în mijlocul creştinilor acestei parohii.

A consemnat Diac. Răzvan Săvescu
 

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni