Adaugat la: 1 Ianuarie 2009 Ora: 15:14

Hramul parohiei de la Veneţia

Sâmbătă, 13 decembrie, la sărbătoarea Sfintei Muceniţe Lucia Fecioara, Parohia Ortodoxă Română din Veneţia (Italia) şi-a sărbătorit hramul.

Cu ocazia acestei mari sărbători, Preasfinţitul Episcop Siluan a venit în mijlocul credincioşilor din Veneţia, săvârşind împreună dumnezeiasca Liturghie.

Având în vedere necesităţile parohiei şi pentru o mai bună misiune în teritoriu, la propunerea Părintelui Protopop Avram Matei precum şi al comunităţii din Veneţia, Preasfinţitul Siluan a hirotonit întru preot pe diaconul Vasile Jora, iar pe ipodiaconul Roman Ionaşcu întru diacon ; tânărul Marius Manea a fost de asemeni hirotesit ipodiacon. Cu aceeaşi ocazie un grup de tineri dintre cei care cântă la strană, au fost hirotesiţi întru citeţi.

Cu ocazia acestui mare eveniment din viaţa parohiei a fost invitat Grupul Psaltic “Sfântul Dimitrie” al catedralei Mitropoliei Craiovei, care a cântat la Sfânta Liturghie şi a susţinut câteva concerte de colinde atât pentru credincioşii noştri cât şi în câteva parohii catolice din Veneţia.

A doua zi duminică 14 decembrie, sărbătoarea Hramului a continuat, la sărbătoare fiind prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, preoţii catolici din parohiilor vecine, precum şi membrii ale celorlalte culte prezente în teritoriu, împreună cu păstorii lor.

Pr. Protopop Matei Avram
(Ştire preluată de la Departamentul de Informare şi Mass Media al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei)

Etichete:

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni