Adaugat la: 1 Mai 2008 Ora: 15:14

Dragostea nu cade niciodată

Congresul 2008 al asociației Nepsis a tinerilor ortodocși din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale s-a ținut în Belgia.

Dragostea nu cade niciodată

Între 1 şi 4 mai 2008 s-a desfăşurat la Bruxelles – pentru prima oară în afara Franţei – cel de-al nouălea congres Nepsis.

La acest eveniment au participat în jur de 80 de tineri din 8 ţări, confirmând extinderea asociaţiei Nepsis dincolo de graniţele Franţei şi interesul pe care aceasta îl produce tinerilor.

Programul celor 4 zile a fost foarte bogat, cu o organizare impecabilă, datorită seriozităţii echipei Nepsis de la Bruxelles şi ajutorului dat de parohia Sfântul Nicolae.

Cea mai mare parte a congresului a fost concentrată pe coferinţele cu tema « Dragostea toate le crede, dragostea nu cade niciodată» (I, Corinteni, 13, 7.8).

Invitaţii au fost Înaltpreasfinţitul Iosif, Părintele Constantin Necula de la Sibiu şi Părintele Patriciu Vlaicu, preotul paroh de la Bruxelles. Aceştia au vorbit foarte frumos despre tema întâlnirii, îndemnând tinerii la curaj şi la încredere în Dragoste, şi mai ales în Dragostea cea adevărată care vine de la Dumnezeu. Temele dezvoltate de invitaţi au fost apoi discutate în cadrul unor ateliere organizate pe grupe mai mici de tineri.

În acest program spiritual şi duhovnicesc au fost intercalate şi activităţi culturale, ca vizitarea oraşului Bruxelles şi a oraşului Brugges. În capitala Uniunii Europene s-au « marcat » centrul istoric, monumentele importante şi sediul instituţiilor europene. În Brugges, participanţii au descoperit o cetate medievală foarte bine întreţinută, cu canale, poduri şi lebede realizând de ce oraşul acesta este numit "Veneţia Nordului".

În ultima zi, tinerii au fost invitaţi în Aalst de Părintele Constantin Pogor pentru a participa la Liturghia de duminică.

După agapa oferită de parohie, tinerii au tras concluziile întâlnirii împreună cu Părintele Constantin Necula, care a avut la sfârşit un cuvânt frumos pentru fiecare tânăr. Apoi a avut loc Adunarea Generală a asociaţiei Nepsis, unde tinerii din fiecare filială – Franţa, Irlanda, Spania, Italia şi nu în ultimul rând, Belgia – au prezentat activităţile desfăşurate în timpul anului, după care s-a discutat despre activităţile viitoare. Schimbul acesta a fost benefic, fiind o ocazie de comunicare a ideilor cu care fiecare filială întâmpină cererile tinerilor din regiunea respectivă, de la conferinţe şi vizionări de filme, la rugăciune făcută împreună.

Congresul s-a încheiat cu proiecţia filmului realizat în Romania în august 2007 despre tabăra organizată de asociaţia Axios pentru un grup de copii orfani din România. Participanţii au descoperit munca unor tineri care s-au cunoscut prin Nepsis, şi care au hotărât să se implice în a ajuta copiii din doua orfelinate, creând o nouă asociaţie, Axios.

În concluzie, cu ajutorul lui Dumnezeu, congresul a fost o reuşită, datorită implicării tinerilor parohiei Sfântul Nicolae din Bruxelles, a părinţilor care i-au îmbogăţit pe participanţi cu cuvinte frumoase şi folositoare, şi a participării atâtor tineri veniţi din atât de multe ţări.

 

Christian Cădere

 

Dragostea nu cade niciodată

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni