Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 17 Septembrie 2020 Ora: 15:14

Slujire arhierească în parohia „Învierea Domnului” din Amiens

Sâmbătă, 29 august, în ziua praznicului Tăierii Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, în parohia „Învierea Domnului” din Amiens, Franța, Preasfințitul Părinte Marc, Epicop‑vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, înconjurat de un sobor de preoți, a săvârșit slujba Sfântei Liturghii. 

În cuvântul de învățătură ținut după citirea Sfintei Evanghelii (Marcu 6, 14‑30), Preasfințitul Părinte Marc le‑a vorbit credincioșilor și tinerilor „Nepsis” prezenți la slujbă despre persoana și personalitatea Sfântului Ioan Botezătorul, „model de viață nu doar pentru monahi, ci pentru toți oamenii care caută mântuirea în timpurile noastre”. „Duhul lumii acesteia ne spune adeseori că suntem departe de modelul Sfântului Ioan Botezătorul și știm, după mărturia Sfântului Apostol Pavel, că «nu fac binele pe care îl voiesc, ci răul pe care nu‑l voiesc, pe acela îl săvârșesc». Dar să nu ascultăm de aceste cuvinte și să ne credem incapabili de a face voia Domnului, după cum ne șoptește diavolul, ci să ascultăm de cuvintele Evangheliei, rostite de Însuși Mântuitorul Hristos și printr‑o conștiință sinceră să ne apropiem de Hristos Domnul prin spovedanie, și El ne va primi. Să nu vedem poruncile Evangheliei ca fiind imposibile de împlinit!”, a punctat Preasfinția Sa.

La finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Marc l‑a hirotesit ipodiacon pe domnul Vereș Traian Valery. Ulterior, Preasfinția Sa a rămas cu tinerii „Nepsis”, cărora le‑a vorbit despre iertare, smerenie și despre jertfa pentru aproapele: „Când știți că e voia lui Dumnezeu cu voi, o să aveți pace sufletescă, bucurie și putere! Iar atunci când vrei să ajuți pe cineva, prin iubire rabzi tot ceea ce‑ți vine de la persoana respectivă, o accepți așa cum e, o iubești așa cum e!”. După‑amiază, Preasfințitul Părinte Marc, alături de preoți, a slujit Acatistul Înainte Mergătorului Domnului, în catedrala din Amiens, unde se păstrează de 800 de ani o parte (capul) din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul.

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni