Adaugat la: 17 August 2020 Ora: 15:14

Reţete şi sfaturi practice (Iulie-august 2020)

TORT SANDWICH
(rețetă suedeză)

Ingrediente: o pâine rotundă (un kilogram), legume pentru decor.
Umplutura: somon afumat (150g), cinci ridichi, trei ouă fierte, tari, un castravete fără semințe.

Mod de preparare: pâinea se curăță de coajă și se taie în trei felii groase de 1,5-2cm. Se prepară glazura de brânză mixând ingredientele respective, apoi se montează tortul. Feliile de pâine se ung cu puțină glazură, peste care se așază felii subțiri de legume și somon. Se decorează și se ține la frigider până în momentul servirii (maxim 24 de ore).

SALATĂ DE SOMON
(rețetă caraibiană) 

Ingrediente: filé de somon (450-500g), lapte de cocos (40ml), usturoi (doi căței), un mango, orez fiert, rucola, mărar, piper, sare.

Mod de preparare: Somonul, sărat după gust, se prăjește câteva minute în lapte de cocos (condimentat cu usturoi și piper) și se servește împreună cu restul ingredientelor.

PUI COPT ÎN PEPENE VERDE
(rețetă americană)

Ingrediente: un pepene verde (6-7kg), un pui (2kg), o lămâie, curry, curcuma, chili (câte o linguriță), pudră de usturoi, zahăr brun (câte două lingurițe), unt (50g), sare, piper.

Mod de preparare: se pregătește întâi pepenele: se taie pe lungime aproximativ o treime și se scoate cu o lingură aproape tot miezul; pentru stabilitate, se taie puțin din coajă și în partea de jos. Puiul se condimentează și se umple cu lămâia tăiată în sferturi, apoi se așează în pepene, se acoperă cu capacul și se fixează totul cu 6 bețișoare pentru frigărui. Se pune totul într-o tavă înaltă și se coace două ore la 200 °C, apoi încă două ore și jumătate la 150 °C. Sosul din tavă și din pepene se fierbe separat până se mai îngroașă, apoi se amestecă cu untul și se aduce la masă într-un bol. 

ANANAS CU ROM
(rețetă jamaicană)

Ingrediente: un ananas, suc de ananas (150ml), miere (o lingură), scorțișoară (o linguriță), rom (2 linguri), unt (25g).

Mod de preparare: se curăță ananasul și se taie în felii de doi-trei centimetri grosime. Sucul de ananas se aromează cu miere, scorțișoară și rom. În jumătate din suc se pune la marinat ananasul (cel puțin 15 minute), iar cealaltă jumătate se fierbe la foc mic până scade la jumătate. Feliile de ananas se prăjesc în unt (sau pe grătar) un minut, două pe fiecare parte și se servesc imediat cu sosul aromat și eventual cu înghețată.

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni