Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 12 Mai 2020 Ora: 15:14

Reţete şi sfaturi practice (mai 2020)

BOB (FAVE) CU BRÂNZĂ                                                                                  

Ingrediente: 500g bob verde, 400g brânză tare (tip canestrato, pecorino sau caciocavallo), ulei, ardei iute praf sau piper și sare.

Mod de preparare: pentru a face acest fel de mâncare proaspăt, gustos și în același timp simplu va fi nevoie de foarte mulți pași... Mai întâi se pune bobul la fiert. Brânza se taie cubulețe sau se dă pe răzătoare. Când bobul este fiert, se adaugă restul ingredientelor și se amestecă. Se servește cu crutoane și, eventual, cu oțet balsamic.

 

SPAGHETE CU CALAMAR 

Ingrediente: 350g spaghete, 400g calamar, ½ pahar de ulei de măsline, cca. 200g roșii, ½ pahar de vin alb, un cățel de usturoi, câteva frunze de busuioc, sare și piper.

Umplutură: bucățile de calamar se călesc cinci minute în ulei și usturoi, apoi se „stinge” totul cu vin. După alte câteva minute, când calamarul e aproape gata, se adaugă roșiile tocate, câteva frunze de busuioc, se condimentează cu sare și piper și... sosul este gata. Înainte de a fi servite, pastele fierte se sotează două minute în sosul fierbinte.

„LA BOMBETTA”

Este o specialitate tipică din sud‑estul Italiei. Bucățile sunt mici rulouri de carne proaspătă, preparate cu felii subțiri de „capocollo” sau de ”coppa” (ceafă) de porc, aromatizate cu bucățele de brânză locală (de obicei caciocavallo sau pecorino), sare și piper. Feliile pot fi și din carne de vițel sau de cal (ca în rețetele originale), dar în cazul acesta mai trebuie adăugate și felii subțiri de șuncă. Feliile de carne sunt umplute, apoi rulate și închise manual. Rulourile astfel obținute pot fi puse în frigărui și gătite pe grătar sau la cuptor.

FURSECURI CU CREMĂ DE CIOCOLATĂ

Ingrediente: făină (150g), un ou, cremă de alune și ciocolată (180g + trei linguri, pentru decor).

Mod de preparare: oul și crema de ciocolată se omogenizează, apoi se încorporează făina. Aluatul obținut se lasă 20 de minute la frigider, după care se formează fursecurile și se coc 10 minute la 180°C. Când s‑au răcit complet, se decorează cu cremă de ciocolată.

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni