Adaugat la: 1 Septembrie 2009 Ora: 15:14

Eveniment la Notthingam

Fara indoiala, duminica trecuta, pe data de 17 mai , s-a consemnat cel mai important eveniment din viata parohiei Sfintii Apostoli Petru si Pavel din  Nottingham si imprejurimi:prima vizita a Inaltpreasfintitului Iosif, Mitropolitul nostru, in atat de faimoasa parte a Angliei, cea a  lui Robin Hood.

Eveniment la Notthingam

Cu multa bucurie si inimile deschise la Sfanta Liturghie au participat aproximativ 80 de credinciosi romani veniti atat din zona centrala a Angliei cat si din Londra si Liverpool.

Am avut placerea de a-i avea ca si preoti co-liturghisitori pe: pr. Constantin Popescu  de la parohia Sfantul Macarie din Mirfield, pr Dumitru Catarig de la parohia Nasterii Maicii Domnului din Boston precum si pr diac Paul de la parohia Sfantul Andrei din Birmingham.

De asemenea, din partea Ambasadei Romaniei la Londra au participat D-na Consul Cristina Craiu,si domnul Sabin Popescu, membru onorific al parohiei noastre. Intre invitati a fost prezenta si domnisoara Cristina Irimie, directorul ziarului romanesc Roman in Uk,membra onorifica si  apropiata a comunitatii de romani de aici.

Desi foarte tanara si inca in formare, parohia fiind inaugurata pe data de 7 septembrie2008, Biserica noastra inca incearca sa se faca cunoscuta si sa construiasca legaturi stranse intre comunitatile de romani din zona centrala a Angliei, invitandu-i pe toti sa participe la sfintele slujbe in Casa de Oaspeti a Domnului.

Inceputul a fost unul dificil, momentan slujbele religioase se tin intr-un Memorial Hall, insa,cu ajutorul lui Dumnezeu si cu binecuvantarea Parintelui Mitropolit, din luna iulie Biserica Anglicana inchinata Sfantului Ciprian din Cartagina din Nottingham.

In cuvantul de invatatura, Inaltpreasfintitul Parinte a indemnat pe toti cei prezenti la o atentie deosebita fata de cei mici, precum si la Impartasirea continua cu Sfantele Taine, care reprezinta reperul vietii crestinestii si quientesenta Bisericii noastre. Sfanta Liturghie trebuie sa redevina lucratoare in sfintirea vietii noastre printr-o impartasire duminicala. De asemenea parintele Mitropolit a vorbit si despre importanta si unitatea familiei in Occident, ale carei valori sunt de multe ori diferite fata de cele din societatea romaneasca.

Dupa terminarea Sfintei Liturghii, comunitatea noastra a organizat o agapa crestineasca, unde pe langa cei prezenti s-au alturat si preotii ortodocsi ai comunitatilor rusesti si grecesti din Nottingham-, respectiv Fr. Vassilious si Fr Gregory Butler, cu care parohia noastra are legaturi stranse si de prietenie.
Dupa terminarea agapei, Inalpreasfintitul Parinte a mai stat inca 2 ore de vorba cu o parte din credinciosi, fiind nevoiti intr-un tarziu sa plecam catre casele noastre.

Cu siguranta, aceasta vizita a deschis multe inimi ale credinciosilor nostri catre Bunul Dumnezeu si ne-a intarit si ajutat sa purcedem si cu mai multa ravna si credinta in propasirea si propovaduirea Evangheliei lui Hristos.
 
Dupa ce ne-am bucurat de prezenta Inaltpresfintiei Sale, de blandetea si binecuvantarile arhieresti, l-am rugat sa ne viziteze ori de cate ori doreste si sa o faca cu draga inima pentru ca avem nevoie de rugaciuniile si experienta dumnealui.
 
Il rugam pe Bunul Dumnezeu sa ne intareasca credinta , sa-si revarse harul sau peste noi toti , iar pe Parintele nostru Mitropolit sa-l tina in pace, intreg, cinstit, sanatos si indelungat in zile.
 
A consemnat Pr. Dan Petru Ghindea,
Parohia Sfintilor Apostoli Petru si Pavel din Nottingham si Eastmidlans,
Comunitatea Romanilor din Liverpool si imprejurimi

Eveniment la Notthingam

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni