Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale si Meridionale
Revista de spiritualitate ortodoxa si informare - www.apostolia.eu
În perioada 28 septembrie ‑ 6 Noiembrie 2018, prin intermediul Agenției de pelerinaj a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, un număr de 54 de pelerini – credincioși din Franța (Paris, Lille), Elveția, Germania, Belgia și România au mers într‑un pelerinaj în Țara Sfântă (organizat de Catedrala Mitropolitană „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” din Paris), prilej cu care au fost vizitate cele mai importante locuri unde și‑a desfășurat activitatea Mântuitorul Iisus Hristos, începând cu locul nașterii Maicii Domnului și până la Biserica Mormântului Sfânt și a Învierii Domnului.
Pe parcursul celor 9 zile, cei 54 de pelerini, creștini de toate vârstele, cei mai mulți pentru prima oară în Țara Sfântă, însoțiți de părintele Iulian Nistea și de diaconul Bogdan Grecu au participat la Sfânta Liturghie la Biserica Nașterii Domnului din Bethleem și la cea săvârșită în Biserica Sfântului Mormânt. Totodată, vizita fiecărui loc a cuprins nu doar lecturi din Sfânta Evanghelie, ci și explicații, atât din punct de vedere istoric cât și pastoral.
Cele mai importante obiective creștine vizitate în Țara Sfântă au fost: Biserica Sfântului Mormânt, locul Înălțării Domnului, și Adormirii Maicii Domnului din Ierusalim, Biserica Nașterii Domnului din Bethleem, Biserica „Schimbarea la Faţă” de pe muntele Taborului şi a Bunei Vestiri din Nazaret, Mănăstirea „Sfântul Gheorghe Hozevitul” din Hozeva (unde se află moaștele Sfântului Ioan Iacob Hozevitul) etc. Nu trebuiesc uitate nici cele două așezăminte românești de la Ierusalim și Ierihon.
După cum amintea Luminița Baciu, „prima zi de pelerinaj, ca și celelalte 8 care aveau să urmeze, erau condensate și păreau a comprima și dilata timpul prin încărcatură rememorării momentelor biblice. Rămân multe trăiri și multe locuri minunate în acest pelerinaj, care ar merita istorisite pe îndelete cu detaliile semnificative care ne‑au marcat pelerinajul, precum Biserica Nasterii Domnului, Peștera Pruncilor, Mănăstirea Sfântului Teodosie, Peștera Magilor, scăldatul purificator în Iordan, Mănăstirea Sfântul Gherasim, Muntele Ispitirii, Cana Galileii, ruinele sinagogii unde mergea Hristos, Capernaum, Catedrala Bunei Vestiri, Marea Galileii etc”.
Un pelerinaj nu înseamnă doar un drum în locurile unde a trăit și făcut minuni Mântuitorul Hristos, ci mai ales un exercițiu de asceză și de așezare a credinței pe un fundament cât mai solid, în conformitate cu învățătura hristică.
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale
Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni
Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni
Copyright @ 2008 - 2023 Apostolia. Toate drepturule rezervate
Publicatie implementata de GWP Team