Faptul de a fi credincios înseamnă şi un mod frumos de a trăi viaţa de zi cu zi

publicat in Asociaţia Nepsis pe 1 Iulie 2010, 14:18

În cuvintele de învăţătură rostite atât sâmbătă cât şi duminică, Preasfinţitul Părinte Siluan a subliniat cât de importante şi necesare sunt aceste întâlniri de suflet pentru tinerii și, în general, pentru românii din străinătate, care nu sunt doar „forţă de muncă”, ci, mai presus de toate sunt persoane cu o credinţă şi o identitate care trebuie să-şi găsească locul de manifestare şi co-împărtăşire.

Preasfinţitul Siluan a mai spus că „faptul de a fi credincios înseamnă şi un mod frumos de a trăi viaţa de zi cu zi, de a ne prezenta cât mai evlavioşi în Biserică şi cât mai demn în societate. Ori, prin evenimente precum acest Festival avem ocazia să redescoperim, să înmulţim şi să împărtăşim şi altora bucuria sfântă a credinţei ortodoxe şi a vieţii trăite cu nădejdea în Dumnezeu. Nici nu se putea întâmpla o coincidenţa mai bună, ca acest Festival să aibă loc în Duminica Sfinţilor Români, al căror exemplu dovedeşte cum se poate să aparţii unei comunităţi umane, în viaţa de aici, şi comuniunii veşnice a tuturor sfinţilor, în Împărăţia lui Dumnezeu”.

Adresându-se tinerilor, episcopul românilor din Italia a spus că prin implicarea lor în activităţile Bisericii, a parohiilor de care aparţin, ei au ocazia să-şi descopere şi să-şi înmulţească darurile sufleteşti cu care i-a înzestrat Dumnezeu. Astfel, „faptul de a fi român într-o ţară străină nu mai este un motiv de jenă ori descurajare, ci ocazia de a arăta şi altora lumina sufletului credincios românesc, pe care cu atâta delicateţe l-au şlefuit şi l-au înfrumuseţat părinţii, bunicii şi străbunicii noştri”, a mai spus Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.