Adaugat la: 1 Noiembrie 2008 Ora: 15:14

Zi de sărbătoare în Parohia Sfântul Apostol Andrei de la Birmingham (Anglia)

Ziua de duminică, 12 octombrie 2008, este o zi de neuitat în viaţa tinerei parohii româneşti de la Birmingham, care s-a bucurat de prima vizită a Înaltpreasfinţitului Iosif. Cu acest prilej, Părintele Mitropolit a hirotonit întru preot pe diaconul Mihai-Răzvan Novacovschi, primul paroh al comunităţii ortodoxe româneşti de la Birmingham.

Zi de sărbătoare în Parohia Sfântul Apostol Andrei de la Birmingham (Anglia)

Lucrarea de înfiinţare a parohiei româneşti de la Birmingham a început acum câţiva ani, dar abia în 15 februarie 2008 a avut loc prima întâlnire, în care s-a constituit Consiliul Parohial Provizoriu. În 15 martie a.c. a fost trimisă cererea de înfiinţare a Parohiei, însoţită de 85 de semnături.

Înaltpreasfinţitului Iosif a semnat actul de înfiinţare a parohiei Sfântul Apostol Andrei de la Birmingham-West Midlands la 1 august 2008, iar duminică 31 august a avut loc hirotonia întru diacon a ipodiaconului Mihai-Răzvan Novacovschi.

Părintele Mihai a studiat teologia la Sibiu şi București. A urmat apoi cursurile de doctorat la Sibiu, încheiate cu susţinerea tezei în istorie bisericeasca în 2004. În tot acest timp a lucrat şi ca redactor la emisiunile religioase ale Radio Romania (1990-2003). Din 1997 pleacă la studii în Marea Britanie, la College of the Resurrection din Mirfield şi apoi la Universitatea din Oxford. S-a stabilit împreună cu familia în Oxford, unde locuieşte şi lucrează acum, în cadrul Universității.

Slujba a avut loc la St Francis Hall, University of Birmingham Chaplaincy, unde părintele Mihai va sluji de acum în fiecare duminică. La eveniment au participat în jurul Înaltpreasfinţitului părinte Mitropolit Iosif 6 preoţi din Londra, Mirfield-Leeds, Poole, Nottingham şi din ţară (Arhiepiscopia Alba Iuliei) şi mai bine de 300 de credincioşi şi oaspeţi din Birmingham, Londra, Oxford şi alte părţi ale Angliei, din Irlanda şi România. Printre oaspeţii laici de seamă ne-am bucurat de prezenţa Domnului Ambasador al României în Marea Britanie, Ion Jinga.

După săvârşirea Dumnezeieştii Liturghii a urmat o agapă la care au fost invitaţi toţi oaspeţii.

Nădăjduim că în această zi de mare bucurie s-a pus început bun noii noastre Parohii şi lucrării mântuitoare pentru toţi românii din Birmingham şi regiunea West Midlands.

A consemnat preoteasa Mădălina Novacovschi

Zi de sărbătoare în Parohia Sfântul Apostol Andrei de la Birmingham (Anglia)

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni