Adaugat la: 1 Noiembrie 2008 Ora: 15:14

Parohia de la Santander (Spania) în zi de sărbătoare

Preasfinţitul Timotei a poposit trei zile la Santander în săptămâna a XIV-a după Rusalii 2008.

Parohia de la Santander (Spania) în zi de sărbătoare

Cum este şi firesc, încă din ziua hirotoniei întru episcop a Preasfinţitului Timotei, credincioşii din parohia Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel de la Santander, împreună cu preotul paroh au aşteptat cu emoţie prima vizită a Păstorului în parohia lor.

Spre marea lor bucurie, aceasta s-a concretizat în săptămâna a XIV-a după Rusalii, când Preasfinţitul Timotei a poposit trei zile la Santander.

Sâmbătă după-amiaza a avut loc primirea episcopului, după care s-a săvârşit slujba vecerniei, urmată de o discuţie informală cu credincioşii prezenţi. Duminică dimineaţa a avut loc sfânta Liturghie, la care au fost prezenţi cu mic şi mare credincioşii din Santander şi împrejurimi, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. În cuvântul său, Preasfinţitul Timotei i-a încurajat pe credincioşi să păstreze în inimile lor Tradiţia Bisericii mamă, să nu-şi uite rădăcinile şi să trăiască ca adevăraţi creştini şi mărturisitori ai Evangheliei lui Hristos. La sfârşitul Liturghiei episcopul i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi, iar apoi s-au bucurat cu toţii de agapa organizată de doamnele din parohie. Cei prezenţi s-au despărţit cu greu de Păstorul lor, păstrând în inimi cuvintele primite şi mângâindu-se la gândul unei viitoare întâlniri.

            Luni dimineaţa a avut loc întâlnirea cu primarul oraşului, domnul Iñigo de la Serna. Primarul a făcut o primire caldă ierarhului nostru, cei doi discutând apoi despre posibilităţile de integrare ale românilor în regiunea Santander, spre binele oamenilor şi al oraşului. Despre această reuşită întâlnire s-a vorbit apoi în toate ziarele din Cantabria.

La capătul acestor trei zile,Preasfinţitul Timotei s-a întors la Madrid, promiţând că se va întoarce curând în parohia noastră.

Noi păstrăm în inimi bucuria acestei întâlniri, şi urăm Păstorului nostru sănătate şi putere în misiunea pe care o are de îndeplinit!

Întru Mulţi ani, Stăpâne!

 

Pr. Paroh Sorin Tomuţiu

 

Parohia de la Santander (Spania) în zi de sărbătoare

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni