Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 21 Octombrie 2016 Ora: 15:14

Părintele Constantin Necula și Maica Siluana în Parohiile din vestul Germaniei

La începutul lunii septembrie, două mari personalităţi ale Ortodoxiei româneşti contemporane, Părintele Constantin Necula şi Maica Siluana Vlad, au susţinut împreună conferinţa duhovnicească „Preţuieşte-ţi viaţa!” în paro­hia „Sfânta Treime” şi „Sfântul Nicolae” din Dusseldorf. Conferinţa a repre­zentat un eveniment deosebit pentru credincioşii din capitala landului german Renania de Nord-Westfalia, dar şi pentru credincioşii veniţi din alte parohii pentru a-i asculta pe cei doi conferenţiari pentru prima dată împreună.

Părintele profesor Constantin Necula a vorbit deja în zilele anterioare şi credincioşilor din Koblenz (Pr. Mircea Deac) şi Duisburg (Pr. Nicolae Abuziloaie). În acelaşi timp, sâmbătă seara, 10 septembrie 2016, Maica Siluana a susţinut o conferinţă despre smerenie în parohia din Dortmund (Pr. Ispas Ruja). Bucuria pe care cei doi oaspeţi de seamă au adus-o credincioşilor din protopopiatul Westfaliei care au participat la aceste conferinţe a fost copleşitoare şi, totodată, un semn al dorinţei de sporire duhovni­cească.

Duminică, 11 septembrie 2016, cei doi oaspeţi s-au aflat în parohia Dusseldorf, unde au participat la Sfânta Liturghie în prezenţa a numeroşi credincioşi. Părintele

Constantin Necula a ţinut un cuvânt de învăţură în care a subliniat legătura din­tre Sfânta Cruce şi Sfânta Euharistie, lă­murind nevoia de a înţelege şi purta cru­cea pentru ca mai apoi să putem primi Trupul şi Sângele Domnului în noi. De asemenea, Maica Siluana s-a adresat credincioşilor la sfârşitul Sfintei Liturghii vorbindu-le despre importanţa diferenţei dintre „frica lui Dumnezeu” şi „frica de Dumnezeu”, îndemnându-i să crească în frica lui Dumnezeu şi să caute să înţeleagă preţuirea pe care o are Dumnezeu pen­tru om.

Bucuria a fost desăvârşită de emoţia cântecelor de cunună interpretate de co­piii de la Asociaţia „Copii Buni pentru Europa” din Braşov, prezidată de domnul Sorin Suciu, care au dăruit parohiei Dusseldorf o troiţă lucrată chiar de ei în tabăra de vară de la mănăstirea Sâmbăta de Sus, ca încurajare în dorinţa si rugăciunea de a dobândi o biserică, dar si ca îndemn spre jertfire pentru împlinirea acestei mari dorinţe.

Protoiereu Iosif-Cristian Rădulescu

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni