Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 11 Octombrie 2015 Ora: 15:14

Tabăra MOREOM pentru tineri Neamţ-Nemţişor, 18-27 iulie 2015

INTRODUCERE / PREZENTARE

Treizeci şi cinci de tineri au participat, în perioada 18-27 iulie 2015, la a treia edi­ţie a taberei de tradiţie şi spiritualitate ortodoxă pentru tineri (18-23 ani) organizată de MOREOM la Neamţ şi Nemţişor.

Tinerii, însoţiţi de preotul Iulian Nistea şi de teologul Alin Pohrib, au luat parte la mai multe ateliere: un atelier de comunicare condus de maica Sofronia de la Centrul de Consiliere „Sfinţii Arhangheli” (Iaşi), un atelier despre spovedanie (Pr. Iulian) şi un atelier despre folosirea Internetului (Pr. Iulian).

În a doua parte a taberei, între 23 şi 26 iulie, tinerii au participat la Adunarea Tinerilor Ortodocşi din Moldova, împreună cu alţi 400 de tineri între 16 şi 30 de ani veniţi aco­lo pentru acest eveniment.

GÂNDURI DE LA PARTICIPANŢI

„În tabăra aceasta am legat prietenii deosebite. Mi-am făcut prieteni adevăraţi şi sinceri, cu care am împărţit momente frumoase. Poate acestea sunt lucruri foar­te simple, dar sunt şi foarte valoroase, mai ales când ştii cât de greu îţi este să regă­seşti aceste trăiri în străinătate" (Ilinca C.)

„Tabăra de anul acesta mi s-a părut in­teresantă şi atractivă. Mici probleme cu programul, deoarece a fost mult prea în­cărcat, dar în rest totul a fost bine. Atelierele au fost foarte bine organizate şi cu teme interesante" (Sergiu)

„Anul acesta am fost pentru prima oară în tabără la Neamţ şi sper să pot participa şi în anii următori. Mi-am făcut prieteni buni şi am rămas cu o mulţime de amin­tiri minunate, pe care le voi păstra mereu în suflet. Abia aştept să-i revăd pe toţi cei care, pentru câteva zile, mi-au fost ca o fa­milie! Le mulţumesc părintelui Iulian, doamnei Gabriela Pipirig şi maicii Sofronia pentru că au făcut posibilă tabăra, cea mai frumoasă experienţă pe care am trăit-o!” (Ştefana)

„Cele mai frumoase amintiri din vara asta sunt cu siguranţă cele din tabără... Îmi aduc aminte cu drag de atelierele cu mai­ca Sofronia, care m-au făcut să-mi dau sea­ma că nu mă cunosc atât de bine pe cât credeam... Şi vizitele minunatelor mănăs­tiri din Moldova... Tabăra de la Nemţişor a fost cea mai frumoasă, dar şi cea mai obo­sitoare parte. Am cunoscut o mulţime de oameni noi şi sper să-i revăd cât de curând.

Pe parcursul acestor 9 zile am descoperit cât de frumoasă e România, cu tradiţiile ei, şi sunt mai mândră ca niciodată că sunt român­că. Îmi amintesc cum atunci când am plecat am plâns şi eram aşa de tristă, iar acum abia aştept vara viitoare ca să-i revăd pe toţi...” (Patricia)

„Pot spune că tot anul am aşteptat aceas­tă tabără. Eram nerăbdătoare să retrăiesc ex­perienţele la care am participat şi anul trecut. E ceva minunat să faci cunoştinţă şi să te împrieteneşti cu per­soane noi. Care sunt în aceeaşi situaţie ca şi tine. Să locuiască în Diaspora, departe de casă, dar să vorbească româneşte şi să aibă aceeaşi mentalitate. Datorită taberei, în ziua de astăzi am prieteni la care ţin mult şi îmi pare rău că nu ne putem vedea mai des, dar asta e... Măcar în tabere. Şi iată că a trecut şi tabăra de anul acesta. A fost foarte frumos! Învăţăm lucruri noi, de folos, mai ales că toa­te astea se întâmplă în jurul lui Dumnezeu. Deci chiar îi mulţumesc Domnului pentru că m-a îndrumat spre universul acesta care se numeşte Nepsis şi, sincer, mă simt mult mai fericită.” (Ana-Maria-Alexandra)

„Impresii? Numai de bine. Mi-a plăcut că în ultimele patru zile, pe durata taberei Nemţişor, am parcurs cu toţii drumul dus-în- tors de la seminar la Nemţişor şi astfel am mai petrecut câteva clipe împreună. Părintele Iulian ne-a vorbit despre spovedanie şi ne-a dat sfaturi cum să nu ne irosim timpul pe Internet. Am creat o legătură aşa de strânsă între noi, încât ne-am întâlnit şi după tabă­ră, ţinem legătura şi sperăm să ne revedem la anul. Şi să nu uităm de atelierul de comu­nicare al maicii Sofronia, care a fost temelia acestei tabere. Nu îmi pot imagina vara fără tabăra de la Neamţ!” (Ilinca P.)

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni