Adaugat la: 1 Octombrie 2008 Ora: 15:14

Zi de sărbătoare în parohia sfinţii Gheorghe şi Mavrichie (Elveţia)

Cu ajutorul Domnului, pe 19 şi 20 septembrie am avut marea bucurie şi marea binecuvântare sa-l primim în mijlocul nostru pentru a treia oară pe Preasfinţiul Părinte Episcop Marc.

Sâmbătă după-masă aveam întâlnire cu toţii la capela Sfântului Mavrichie la Vérolliez pentru un pelerinaj pe câmpul mucenicilor şi pentru a sluji Acatistul Sfântului Mavrichie şi a celor care l-au însoţit.

După slujbă, participanţii şi-au împărtăşit părerile despre acest loc binecuvântat de Domnul şi de sângele mucenicilor. Apoi ne-am deplasat la capela Sfânta Agnes din Sion pentru a profita de învăţătura dată de Preasfinţitul Marc pe tema : « A trăi ortodoxia în Occident şi a trăi credinţa în sânul unui cuplu mixt ». Ziua s-a terminat cu vecernia arhierească oficiată de Preasfinţitul Marc şi preotul paroh. La sfârşitul acestei slujbe, credincioşii care-au vrut, s-au putut mărturisi Domnului în Taina Spovedaniei.  

Duminică ne-am reîntâlnit cu toţii la capela Sfânta Agnes din Sion pentru a-l întâmpina pe Preasfinţitul Marc, care a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie. Cu această ocazie, a hirotesit întru citeţ pe robul lui Dumnezeu Nohé-Michaël. După Sfânta Liturghie, episcopul nostru vicar s-a întâlnit cu toţi copiii prezenţi pentru a le răspunde la întrebări. Datorită apropierii părinteşti şi spontane a Preasfinţitului Marc, acesta a câştigat încrederea copiilor, care i-au arătat dosarele lor de la cateheza şi au răspuns cu mândrie la întrebări! Acest lucru a fost posibil datorită catehezei pe care copiii o primesc cu ocazia Dumnezeieştilor Liturghii de duminică.

După ce am fost întăriţi prin harul şi binecuvântările Domnului primite în timpul Liturghiei Arhiereşti, am participat cu multă bucurie la agapa frăţească, în timpul careia ne-am putut împărtăşi diferitele experienţe şi îmbogăaţi astfel reciproc. La sfârşitul după-amiezei Preasfinţitul Marc s-a întâlnit cu consiliului parohial.

Dând slavă lui Dumnezeu pentru acestă minunată sărbătoare trăită sub ocrotirea sfinţilor noştri Gheorghe şi Mavrichie şi bucuroşi de prezenţa Preasfinţitului Marc, mulţumim tuturor credincioşilor şi tuturor participanţilor pentru implicarea şi participarea lor şi îi asigurăm pe toţi cei care n-au putut fi cu noi în aceste două zile că au fost prezenţi în inimile şi rugăciunile noastre.

Preotul paroh
Părintele Daniel Schmid

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni