Adaugat la: 24 Octombrie 2013 Ora: 15:14

Biserică românească în Logrono

Biserică românească în Logrono

Preasfinţitul Părinte Timotei, Epi­scopul Ortodox Român al Spani­ei şi Portugaliei, a binecuvântat duminică, 1 septembrie, proiectul viitoa­rei biserici a parohiei „Sfânta Treime” din Logrono, Spania. Parohia, care se află prin­tre primele înfiinţate pe teritoriul Spani­ei, va avea o biserică ortodoxă în stil mol­dovenesc. Proiectul edificiului a fost realizat gratuit la Cluj-Napoca, de către arhitectul Ioan Arboreanu, care a dorit ca prin munca sa să aducă o bucurie şi româ­nilor de peste hotare. Pe lângă acest pro­iect, domnul Arboreanu a mai donat încă unul, diferit de cel de la Logrono, care va fi destinat unei alte parohii din Spania sau Portugalia care are posibilitatea de a ridi­ca o biserică.

De asemenea, Preasfinţitul Părinte Timotei a primit în dar din partea arhitec­tului Ioan Arboreanu un memoriu de ac­tivitate cu toate bisericile proiectate până în prezent.

Biserica din Logrono se va ridica pe un teren pe care primăria oraşului l-a con­cesionat parohiei, iar în acest context Preasfinţia Sa a avut şi o întâl­nire cu primăriţa Cuca Gamarra, pentru a vedea în ce măsură va fi posibilă concesionarea gra­tuită a acestui teren, urmând să primească un răspuns cât mai curând.

Duminică, Preasfinţitul Părinte Timotei a slujit Sfânta Liturghie arhierească, la care au participat în jur de 300 de credincioşi, cu toţii bucurân- du-se de prezenţa chiriarhului lor şi având posibilitatea de a vedea cum va arăta viitoarea bi­serică. Din anul 2003, slujbele la Logrono se săvârşesc într-o biserică catolică, în care paro­hia noastră a făcut o reparaţie amplă în urmă cu 7 ani.

Biserică românească în Logrono

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni