Parohia „Sfântul voievod Ștefan cel Mare” din Pinerolo în ajutorul sinistraţilor din judeţul Galaţi

publicat in Din viaţa parohiilor pe 21 Octombrie 2013, 21:15

La solicitarea unor credincioşi, cu acor­dul Consiliului Parohial şi cu binecu­vântarea Preasfinţitului Părinte Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în parohia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” din Pinerolo, protopopiatul Piemonte II Sud, s-a organizat în duminica după Înălţarea Sfin­tei Cruci o colectă pentru ajutorarea persoa­nelor din judeţul Galaţi care, în urma ploilor torenţiale din zilele de 11 şi 12 septembrie, au rămas fără adăpost.

Împlinind cuvintele Mântuitorului din Evanghelia duminicii respective, care spune: „Cine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-mi urmeze Mie”, credincioşii pinerolezi au dorit, cu multă dra­goste de aproapele, să pună umărul la purta­rea crucii celor aflaţi în nevoi, iar în urma co­lectei s-a strâns suma de 2.000 de euro, precum şi numeroase pachete cu alimente şi haine.

Cu binecuvântarea şi delegaţia Preasfinţitului Siluan, preotul paroh, Ciprian Ghizilă, a mers în ţară, unde, cu acordul şi bi­necuvântarea Înaltpreasfinţitului Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu preoţii parohi ai celor mai afectate localităţi, Cudalbi şi Costache Negri, s-a formulat mo­dalitatea cea mai eficientă de ajutorare a celor care în urma viiturii au pierdut agoniseala de-o viaţă. Astfel, cu banii strânşi, s-au cumpărat 40 de saltele şi 40 de pături care au fost distri­buite în mod egal în comunităţile respective familiilor care au fost cel mai greu încercate.

De asemenea, pachetele cu alimente şi hai­ne care s-au strâns în biserica parohiei noastre în această perioadă vor fi trimise săptămâna viitoare celor care au nevoie de ele.

Mulţumim tuturor celor care au contri­buit, din puţinul lor, la mângâierea aproape­lui aflat în nevoi şi fie ca Bunul Dumnezeu să răsplătească jertfa lor.

navi mumbai dating site | https://apostolia.eu/index.php/who-is-spencer-from-pll-dating-in-real-life/ | livermore_rich dating | is 11 and will dating in real life | https://apostolia.eu/index.php/dating-seagull-outboard/