Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 10 Septembrie 2013 Ora: 15:14

Ultimul biscuit

Povestire cu tâlc

Într-un aeroport stătea o tânără care urma să facă o călătorie mai lungă. Şi-a cumpărat de acolo o carte ca să treacă mai repede timpul şi un pachet de biscuiţi. S-a aşezat pe un scaun, şi-a pus bagajele lângă ea şi s-a apucat să citească. La un moment dat s-a întors să ia un biscuit din pachetul de lângă ea. A observat cu surprindere că la mică distanţă era aşezat un domn care citea un ziar şi care, fără să-i ceară permisiunea, a început să ia şi el din pachetul de biscuiţi.

Cu toate că s-a simţit indignată, politeţea a împiedicat-o să îi reproşeze că are un comportament nepotrivit. Dar pe măsură ce ea lua câte un biscuit, lua şi el unul şi asta a făcut ca până la urmă tâ­năra să devină foarte nemulţumită. Când a luat din pachet penultimul biscuit, ea s-a întrebat plină de resentimente: „Oare îndrăzneşte să mi-l ia şi pe ultimul?"

Bărbatul a luat într-adevăr ultimul biscuit, l-a rupt în două şi i-a oferit zâmbind cald o jumătate. Simţind că el a depăşit limita bunului-simţ, tânăra s-a ridicat furioasă şi s-a îndreptat spre un alt colţ al sălii de aşteptare. A deschis geanta ca să pună înăuntru cartea şi... spre marea ei surprindere, a văzut înăuntru pachetul de biscuiţi pe care îl cumpărase. În acel moment a copleşit-o un senti­ment de ruşine. A înţeles că pachetul din care mâncase nu era al ei, ci al bărbatului care citea ziarul. El a împărţit plin de bunătate chiar şi ultima bucăţică pe care o avea, fără să se simtă indignat, superior sau furios.

 

Din gura copiilor

O profesoara comenta o fotografie de familie împreună cu copiii de clasa întâi. Unul dintre băieții din fotografie avea părul şi pielea de o altă culoare decât ceilalţi membri ai familiei.

Unul dintre elevi sugeră că acest băieţel fusese adoptat. O elevă mititică, Jenny, interveni prompt: „Ştiu absolut totul despre adopţi pentru că şi eu am fost adoptată".

„Ce înseamnă să fii adoptat?", întrebă pe un ton nesigur un alt elev. „Înseamnă", răspunse Jenny, „că în loc să creş ti în burtica mamei creşti în sufletul ei."

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni