Conferinţa „Pastoraţia persoanelor dependente"

publicat in Din viaţa parohiilor pe 5 August 2013, 04:55

În seara zilei de marţi, 22 iulie 2013, a avut loc la parohia „Zămislirea Maicii Domnului”, din Roma, La Rustica, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan, conferinţa „Pastoriţia persoanelor dependente” – Patimile şi vindecarea prin psihoterapia ortodoxă. https://apostolia.eu/index.php/who-is-denise-richards-dating-now/ | https://apostolia.eu/index.php/buddhist-dating-advice/ | rules for dating married man

Conferinţa a fost susţinută de Pr. Iulian Negru (Consilier Misiune, Statistică şi Prognoză Socială, din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Iaşi) şi DI. Floyd Edward, un american convertit la ortodoxie, specialist în tratarea persoanelor dependente de al­cool.

În cadrul conferinţei s-a discutat despre diferitele forme de dependenţă, dar a fost tratată în mod special dependenţa de alcool. Alcoolismul este o boală, care printr-o terapie corectă atât medicală, dar mai ales duhovnicească, poate fi tratată, iar expune­rea şi dezbaterea din această seară a avut darul de a ne introduce, măcar în parte, în tai­nele pastoraţiei de recuperare ale celor dependenţi de alcool.

Cuvântul de binecuvântare din partea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan a fost transmis de către Preacuviosul Părinte Atanasie, Vicar Eparhial, care şi-a exprimat tot­odată şi dorinţa ca aceste întâlniri, menite să creeze aptitudini şi abilităţi pastorale con­crete, să poată fi extinse mai mult la nivelul episcopiei noastre.

A consemnat  Pr. Ilie Ursachi