Biserica din Villarejo de Salvanes a fost sfinţită

publicat in Din viaţa parohiilor pe 10 Martie 2013, 15:48

Un nou locaş de rugăciune a fost sfinţit în comunitatea din Madrid duminică, 3 februarie 2013. Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei, a oficiat slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie arhierească în noul spaţiu de slujire al parohiei „Cuviosul Ioan de la Prislop” din Villarejo de Salvanes. Români îmbrăcaţi în straie populare româneşti şi-au aşteptat ierarhul la ora 9.00, cu pâine şi sare, aşa cum e tradiţia noastră. dating steps order | i'm dating you because i see potential | dating marine veteran | dating daan live stream | https://apostolia.eu/index.php/generation-z-dating-apps/

După slujba de sfinţire, Preasfinţitul Timotei a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de preoţi şi diaconi, explicând la final rânduiala târnosirii astfel încât fiecare creştin prezent să o poată înţelege. De asemenea, Preasfinţia Sa le-a adresat credincioşilor câteva învăţături desprinse din pericopa evanghelică a acelei duminici.

„Dumnezeu nu poate să intre în sufletul nostru dacă noi nu Îi deschidem uşa pe dinăuntru, aşa cum a făcut-o Zaheu vameşul. De ce ne sfinţim bisericile? Pentru ca Dumnezeu să locuiască în ele, să intrăm în casa Domnului, să ne întâlnim cu Hristos, să ne unim cu Hristos, pentru că doar atunci vom găsi mântuirea. Şi cum ne unim cu Hristos? Prin jertfa cea de sânge care se găseşte pe Sfânta Masă pe care am sfinţit-o astăzi”, a spus Episcopul Timotei.

La final, părintele paroh Sebastian Hârţ i-a adresat mulţumiri Preasfinţitului Timotei pentru bucuria de a veni în mijlocul comunităţii şi de a sfinţi spaţiul lor de slujire, dăruindu-i în semn de recunoştinţă o icoană cu Sfântul Ioan de la Prislop.