Adaugat la: 10 Martie 2013 Ora: 15:14

Adunare Protopopială şi Conferinţă a preoţilor din Protopopiatul Emilia Romagna

Adunare Protopopială şi Conferinţă a preoţilor din Protopopiatul Emilia Romagna

În data de 28 februarie 2013 a avut loc prima întâlnire din acest an a preoţilor din Protopopiatul Emilia Romagna la biserica ,,Sf. Zaharia şi Elisabeta” din Parma.

Alături de părintele protopop dr. Constantin Totolici au participat următorii preoţi: pr. Trandafir Vid de la parohia Porretta Terme – Casteglione dei Pepoli (care a şi conferenţiat), pr. Marcian Claudiu Bucurenciu de la parohia Rimini, pr. Mihai Busecan de la parohia San Marino (Republica), pr. Dan Vesea de la parohia Ravena, pr. Silviu Sas de la parohia Cesena, pr. Vasile Jora de la parohia Ferrara, pr. Florin Hanis de la parohia Forli, pr. Saul Soptica-Vid  de la parohia Budrio, pr. Alexandru Stavrica de la parohia Faenza, pr. Doru Garboan de la parohia Imola, pr. Mihai Enescu de la parohia Bologna Vest – Casalechio di Reno, pr. Mihail Ciocârlan de la parohia Reggio Emilia, pr. Iurie Ursache de la parohia Piacenza şi pr. paroh Gavril Ciprian de la parohia Parma, care a şi găzduit această întâlnire.

Reuniunea a început cu un Te Deum al credincioşilor din parohia Parma, care au mulţumit Domnului pentru toate binecuvântările primite.

Tema conferinţei din cadrul întâlnirii a fost „Constantin cel Mare şi atitudinea de toleranţă faţă de Biserica creştină”, temă aleasă în consens cu Hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca anul 2013 să fie An Omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Anul 313 va rămâne în memoria istoriei universale datorită deciziei epocale a Împăratului Constantin cel Mare (272-337) de a acorda libertatea de cult religiei creştine prin Edictul de la Mediolanum.

În continuarea conferinţei, părintele protopop Constantin Totolici a prezentat şi a discutat unele aspecte privind o mai bună organizare bisericească şi administrativă a Protopopiatului Emiglia Romagna.

Pentru toate dăm slavă lui Dumnezeu!                                                                          

Pr. Gavril Ciprian, Parohia ,,Sf. Zaharia şi Elisabeta”, PARMA
 

Adunare Protopopială şi Conferinţă a preoţilor din Protopopiatul Emilia Romagna

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni