Adaugat la: 8 Ianuarie 2013 Ora: 15:14

Să cunoaștem Ortodoxia

Să cunoaștem Ortodoxia

Cu ajutorul lui Dumnezeu, în după-amiaza zilei de 13 ianuarie 2013, Parohia Ortodoxă Română din Carrara a avut ca oaspeți un grup de credincioși catolici (vârstnici, dar și copii) din Massa însoțiți de preotul catolic Luca Franceschini, care este și reprezentantul  pentru ecumenism din cadrul Curiei din Massa. Tema dezbaterii a fost: „Să cunoaștem Ortodoxia!”

În calitate de gazdă, după o scurtă introducere, am prezentat aspecte legate de Istoria și doctrina Bisericii Ortodoxe, întărind cele spuse cu citate din Părinți ortodocși contemporani: Părintele Sofronie de la Essex, Părintele Paisie Olaru și Părintele Rafail Noica. După prezentarea iconostasului realizat de maestrul Sorin Dumitrescu, cei prezenți au adresat o serie de întrebări legate de noțiuni de eclesiologie, liturgică, pastorație etc.

A urmat apoi o agapă creștină, cu preparate culinare realizate atât de doamne din parohia noastră, cât și de doamne italience catolice. S‑au legat prietenii, toți cei prezenți considerând de bun augur această întâlnire. Important de amintit este și faptul că elevi italieni catolici vor veni pe 22 ianuarie la biserica noastră pentru derularea unui proiect privind pictarea icoanelor ortodoxe.

Închei cu afirmația unei măicuțe aparținând Ordinului Figlie di Gesù din Carrara, care, văzând icoanele din biserica noastră, a rostit public această adevărată mărturisire de credință: „Stând înaintea statuilor din biserica noastră noi le vorbim lor, însă când stăm înaintea acestor icoane, ele ne vorbesc nouă”.

A consemnat: Preot Armand Bratu

Să cunoaștem Ortodoxia

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni